'NEDJELJOM U ZAJCU...'

Beogradsko dramsko pozorište u riječkom HNK

29.11.2010 u 09:20

Bionic
Reading

Novi program Hrvatskoga narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke pod nazivom 'Nedjeljom u Zajcu...' otvoren je gostovanjem Beogradskoga dramskog pozorišta s predstavom Colina Higginsa 'Harold i Maude'

Redatelj predstave je Milan Karadžić, a u glavnim ulogama nastupili su Milena Dravić i Petar Benčina. Uz njih glumili su i Vesna Čipćić, Ivana Nikolić, Ljubomir Bandović i drugi. Dramaturginja je Milena Depolo, scenograf Geroslav Zarić, kostimografkinja Jelena Stokuća, a skladatelj Zoran Erić.

Predstava govori o vezi između mladog muškarca i starije žene.

Milena Dravić je jedno od najznačajnijih glumačkih imena bivše Jugoslavije, a stekla ga je zahvaljujući ulogama u 90 filmova od kojih u više od 50 u glavnoj ulozi. Godine 1980. osvojila je nagradu za najbolju sporednu glumicu na filmskom festivalu u Cannesu za film 'Poseban tretman' Gorana Paskaljevića. Dobitnica je i dviju 'Zlatnih arena' na filmskom festivalu u Puli. Na televiziji je glumila u brojnim dramama i TV serijama najrazličitijih žanrova te zabavnim programima.

U sklopu programa 'Nedjeljom u Zajcu...' će se nekoliko puta tijekom kazališne sezone nedjeljom prikazivati gostujuće predstave.