ŠTIVO ZA TIJELO, UM I ŽELUDAC

Ako volite putovanja i hranu, ne smijete propustiti inspirativne knjige Zdravke Svetličić

23.12.2019 u 12:43

Bionic
Reading

Ako su putovanja vaša strast, a fina i zdrava hrana tema kojoj se rado posvećujete, onda ne smijete propustiti pročitati knjigu 'Ogledalo života - moj Camino', a u svoju kolekciju kuharica uvrstiti 'Volim kuhati bez glutena, kazeina i jaja'. Dvije su to knjige spisateljice Zdravke Svetličić koje su nedavno po prvi put predstavljene javnosti

Kuharica 'Volim kuhati bez glutena, kazeina i jaja' je objavljena 2016. i otada je potaknula mnogo pozitivnih promjena u kuhinjama diljem regije, dok je knjiga 'Ogledalo života' nedavno izašla iz tiska i odmah osvojila srca putnika - kako onih koji se tek spremaju na Camino, tako i onih koji tragaju sami za sobom po zamršenim putevima života. Uz knjigu su izdane i inspirativne Camino karte čiji je cilj uljepšati svakodnevicu i potaknuti na promišljanje o onome što je doista u životu bitno.

Zdravka Svetličić je doktorica veterine, Bicom i Scio terapeutkinja, homeopatkinja i NLP master. Djeluje u sklopu svog Valera centra u kojem uspješno pomaže ljudima, ali i životinjama, pri rješavanju različitih zdravstvenih tegoba na načine koji podrazumijevaju holistički pristup i metode energetske medicine.

Osim što piše, Svetličić je i kreatorica sadržaja na edukativnom YouTube kanalu Zdravka za zdravlje. Iza nje je, a vjerujemo i ispred, mnogo uspješnih projekata, bogato iskustvo i zanimljive priče. Žena je to iznimne energije koja se hrabro prepušta raznolikim pothvatima i od koje doista puno možemo naučiti.

Na promociji njezinih knjiga u Vinyl bar & baru bilo je vrlo zanimljivo, edukativno, zabavno i inspirativno, a ako ste propustili iz prve ruke baciti oko na ove knjige, ne morate brinuti, jer spisateljica je za tportal rekla nekoliko detalja koja vas možda privuku da i sami pročitate njezine knjige.

'Volim kuhati bez glutena, kazeina, laktoze i jaja'

'Pravilno konzumiranje hrane uvodi u tijelo metabolički red koji se nije promijenio milijun godina. A i neće tako skoro. No ako se hrana ne koristi pravilno, ona tijelu postaje veliki neprijatelj. Stoga je izbor na nama. Osluškujući svoje tijelo, prepoznajte i promijenite ustaljene navike u stresnoj svakodnevic', rekla je Zdravka Svetličić.

'Neka kuharica 'Volim kuhati bez glutena, kazeina, laktoze i jaja' bude vaš prvi korak na putu da usrećite svoj mozak i tijelo! U njoj ćete pronaći recepte koji će vam pomoći da svoj organizam lakše dovedete u ravnotežu. Recepti su raspoređeni u nekoliko kategorija osmišljenih tako da vam pojednostave izbor i osiguraju dovoljno ideja za svaki dan u tjednu', dodala je Svetličić.

'Ogledalo života'

Ova knjiga nije samo vrlo koristan priručnik budućim hodočasnicima, ova knjiga je inspiracija i poticaj svima onima koji se još nemaju hrabrosti odazvati svojim unutarnjim pozivima. Zdravka nas u knjizi vješto vodi putem svojih koraka do Santiaga, ali i do nekih vrlo bitnih životnih pitanja.

Tražeći odgovore za sebe, istovremeno potiče i čitatelja da preispita svoj put, te da i sam budnije prati znakove koji ga čekaju pored puta. Ne samo da opisuje doživljaje s prehodanog puta obogaćujući ih lokalnim legendama, zanimljivim povijesnim činjenicama, savjetima za buduće hodočasnike i iskrenim osvrtom na zatečeno stanje stvari; ona nam priča i priču o Životu, ispovijeda svoja unutarnja previranja i promišlja o svemu onome što Camino stavlja na kušnju.

'Hodajući, često sam se mislima vraćala u prošlost dozvoljavajući ritmu koraka da pokaže stvari iz drukčije perspektive i umiri uzburkanost unutarnjih valova. Iznad svega toga čitatelj može osjetiti prije svega radost i zahvalnost, emocije koje prožimaju čitav moj put', rekla je Svetličić.