Multimedijalni projekt

'6mm - ispovijest o boli i pobjedi' hrabro progovara o borbi s rakom dojke

  • Autor: M.P.
  • Zadnja izmjena 15.01.2019 13:40
  • Objavljeno 15.01.2019 u 13:40
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Karla Jurić

U četvrtak, 31. siječnja od 20 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih bit će predstavljen multimedijalni projekt 'Multimedijalni projekt 6mm - ispovijest o boli i pobjedi' hrabro progovara o borbi s rakom dojke i svim promjenama koje ta bolest izaziva. Rad ujedinjuje brojne umjetnice, a multimedijalnost projekta očituje se u obradi teme kroz više medija - roman, kazališnu predstavu, film i stručno vođene razgovore u lokalnoj zajednici

Prvakinja drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Daria Lorenci Flatz, kazališna redateljica i profesorica na Akademiji dramskih umjetnosti Ksenija Zec, filmska redateljica Judita Gamulin, dramaturginja Nikolina Bogdanović, modna dizajnerica Matija Vujica i kazališna i filmska producentica Lidija Ivanda, samo su neke od umjetnica koje su se ujedinile u kazališno-filmskom projektu '6mm - ispovijest o boli i pobjedi'. Projekt je nastao u produkciji Teatra Erato i MEDIA PUNKT-a, u suradnji sa Zagrebačkim kazalištem mladih, 4sobe, Hoću knjigu i Europa Donna Hrvatska.

  • +7
  • +4

6mm - ispovijest o boli i pobjedi

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Karla Jurić

Kazališna predstava i film neizravno prate protagonisticu na dan kada saznaje svoju dijagnozu. Njen lik je univerzalan, neodređene profesije, mogla bi biti svatko od nas i svi bismo mi mogli biti ona. Iako prolazi kroz različite naturalističke lokacije naše svakodnevice - ulice, trgove, javne prostore, poštu, bolnicu, gotovo uvijek vidimo samo nju u gotovo klaustrofobično uskom krupnom kadru. Unatoč tome što je okružena gradskom vrevom, ne može biti usamljenija, a njen svijet ne može biti uži, stoji u najavi projekta.

6mm // trailer

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MediaPunkt

Multimedijalnost projekta očituje se u obradi teme kroz više medija - roman, kazališna predstava, film i stručno vođeni razgovori u lokalnoj zajednici s ciljem pružanja psihološke podrške oboljelima i njihovim obiteljima te važnost samopregleda i pravovremenog otkrivanja karcinoma dojke. Podaci uključenosti velikog broja stanovništva u humanitarnim akcijama govore o rastućem trendu društvene osjetljivosti za oboljele koji su zbog niza ekonomskih i društvenih prepreka zakinuti za kvalitetnu i adekvatnu zdravstvenu i psihološku podršku. Ovim se projektom proširuju uobičajene humanitarne aktivnosti, te osim prikupljanja sredstava za kupnju prvog aparata za intraoperativno zračenje u Hrvatskoj, aktivno sudjelujemo u prevenciji bolesti, ističu organizatori.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!