BIŠKUPIĆEVA ČESTITKA

45 godina umjetničkog rada Helene Buljan

28.01.2010 u 14:45

Bionic
Reading

Ministar kulture Božo Biškupić čestitao je u ime ministarstva i u svoje osobno ime dramskoj umjetnici Heleni Buljan na 45. obljetnici umjetničkog rada, priopćeno je iz ministrova kabineta

"U svojoj dugoj kazališnoj karijeri, uvijek vjerna Gradskom dramskom kazalištu 'Gavelli', ostvarili ste velike kazališne uloge s osobitim, gotovo lirskim, istančanim senzibilitetom izvanredne umjetnice, čije su interpretacije ženskih dramskih likova nadahnjivale i obogaćivale hrvatsko dramsko stvaralaštvo", ističe Biškupić u čestitci. Podsjeća da su u suradnji s velikim redateljskim imenima (Violić, Habunek, Magelli) nastajale su izvrsne i nagrađivane uloge (Marianne u "Tartuffeu", Sonja Marmeladova u "Zločin i kazna", Rozalie u "Gospodin Krebs i Rozalie", Olivija u "Na Tri kralja", Ana Petrovna u "Ivanovu", Grofica u "Ludim danima", Sluškinja u "Posljednjoj karici", Janičina mati u "Brezi" i mnoge druge), kao i filmske uloge, uloge u TV dramskim serijama i brojne sinkronizacije.

"Kao izvanredna profesorica glume na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti uspješno prenosite naraštajima mladih dramskih umjetnika svoj bogat talent i znanje koji, protkani vašom posebnom umjetničkom osobnošću i senzibilnošću, daju neizmjeran doprinos hrvatskom dramskom stvaralaštvu i hrvatskoj kulturi u cjelini.

Uza želje za daljnjim vrijednim umjetničkim kreacijama i uspjesima, upućujem vam iskrene čestitke u povodu obilježavanja važnog jubileja", stoji u čestitki ministra Biškupića dramskoj umjetnici Heleni Buljan na 45. obljetnici umjetničkog rada.