NAGRADNJAČA

14. Festival plesa i neverbalnog kazališta

17.07.2013 u 14:15

Bionic
Reading

Ovogodišnje plesne aktivnosti u Svetvinčentu započele su već u lipnju u Mediteranskom plesnom centru, koji od ove godine postaje stalno mjesto okupljanja hrvatskih i inozemnih umjetnika na umjetničkim rezidencijama i radionicama. Vrhunac plesnog druženja svakako je 14. Festival plesa i neverbalnog kazališta koji će se održati od 19. do 22. srpnja.

Ovogodišnje izdanje obilježit će koreografi iz Danske, Norveške, Belgije, Slovačke, Cipra, Španjolske, Francuske i Hrvatske. Dio programa će i ove godine biti besplatan, a kao i do sada odvijat će se na četiri atraktivne lokacije: pod zvjezdanim nebom na renesansnom trgu, u kaštelu Grimani i u renesansnoj loži te u dvorani ranije spomenutog Mediteranskog plesnog centra.

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat, međunarodni ljetni plesni festival,definirao se kao jedna od najzanimljivijih manifestacija u regiji i kao tradicionalno okupljalište brojnih plesnih umjetnika, pedagoga, stručnjaka, kritičara, programatora festivala te najljepše od svega brojne i odane publike koja iz godine u godinu dolazi zbog Festivala u Svetvinčenat.

U trinaest godina održavanja prikazano je više od 180 plesnih predstava različitih žanrova iz cijeloga svijeta, a sve inozemne predstave su bile po prvi puta predstavljene u Hrvatskoj.

Više na www.svetvincenatfestival.com

Tportal.hr svojim čitateljima poklanja 2x2 ulaznice za izvedbu 'Fragments' ove subote, 20. srpnja u Kaštelu u 22 sata.

Po dvije ulaznice su osvojile:

Davorka Hrvatin Stojković
Slavica Smiljanić