MOTOCIKLI

Tri kotača za nove bajkere

10.01.2022 u 07:52

Bionic
Reading

Tijekom pandemije motocikli su doživjeli rast prodaje jer su se ljudi masovno okrenuli aktivnostima na otvorenom. No, među proizvođačima motocikala koji doživljavaju vrhunac rasta na sjevernoameričkim tržištima, uz očekivani odjek i na drugim kontinentima, ističe se Can-Am On-Road, brend najpoznatiji po motociklima koji umjesto na dva, voze na tri kotača.

Can-Am On-Road pokazao je dvostruko bolje rezultate od prosjeka motociklističke industrije. Od promocije Rykera 2018, utrostručili smo svoj tržišni udio u industriji motocikala. Povrh svega, utrostručili smo i naše poslovne prihode. Zato zamah nije povezan samo s COVID-om, kaže Martin Ethier, direktor globalnog marketinga Can-Am On-Road.

Can-Am On-Road, odjel tvrtke Bombardier Recreational Products Inc, kanadski je proizvođač motocikala specijaliziran za motocikle na tri kotača. BRP je također poznat i po proizvodnji svoje Sea-Doo linije osobnih plovila i Ski-Doo linije motornih sanjki. Što se tiče Can-Am On-Road, njegova trenutačna linija proizvoda sastoji se od Ryker sportbikea, motocikla čija cijena počinje od oko 60.000 kuna, zatim Spyder F3 sport-tourera od 120.000 kuna i Spyder RT tourera od 160.000 kuna.

Čak 43% kupaca Can-Am On-Road u drugom tromjesečju 2021, postali su po prvi put vlasnici nekog Can-Ama. To je još jedna potvrda činjenice da industrija powersportova raste i da se proizvođači itekako trude kupcima pružiti adrenalinsko iskustvo, kao i osigurati da im kupci ostanu trajno vjerni.

Što znače tri kotača Can-Am On-Roadovih motocikala, pitate se? Radi se o dizajnu u obliku slova „Y“, koji svojom stabilnošću i performansama privlači vozače različitih razina vještina. To znači da je vožnja moguća za sve, bez obzira na spol, dob ili iskustvo.

Jedan od načina na koji Can-Am On-Road nastoji potaknuti nove vozače različitog profila jest i putem programa „Women On-Road“, koji je osmišljen pomoći u prevladavanju prepreka koje obično sprječavaju žene u odluci da iskuse moć vožnje kroz inkluzivnost i obrazovanje. Konkretno, program nudi ženama različitih razina vještina u vožnji motocikla povezivanje sa zajednicom i obrazovnim resursima, kako bi krenule na cestu na siguran i ugodan način.

Tvrtka također nudi i svoj Can-Am Rider Education Program, tečaj vožnje na tri kotača koji omogućuje novim vozačima svladati osnove i steći samopouzdanje u rukovanju vozilom s tri kotača, i to pod nadzorom ovlaštenog instruktora.

Dakle, barijere se uklanjaju i na bajkerskom polju, što mogu provjeriti i naši zaljubljenici s obzirom da je Can-Am dostupan u Europi i u Hrvatskoj s cijelom svojom paletom, uključujući modele Ryker i Spyder. A valjda će uskoro istim tragom i drugi proizvođači.