UPOZNAJTE DODGEBOW

Graničar je opet u modi, ali igra se lukom i strijelom

27.07.2017 u 12:06

Bionic
Reading

Kanađane je zaludio novi sport koji neodoljivo podsjeća na paintball s lukom i strijelom, mada je zapravo riječ, kako mu i ime sugerira, o spoju graničara i streličarstva

Osim što je financijski isplativiji, jer ne morate stalno kupovati streljivo i pogonski plin, dodgebow je manje bolan od paintballa jer su vrhovi strijela presvučeni spužvastom glavom. Osim toga, ne morate se brinuti za napunjenost spremnika jer projektile kojima ćete gađati protivnike možete pronaći na podu ili, kao u graničaru, uloviti u zraku.

Pobjedu odnosi ekipa, kao u graničaru i paintballu, koja pogodcima uspije izbaciti sve protivničke igrače. Postoji nekoliko varijacija igre, pa tako u igri nazvanoj 'Bullseye', osim izbacivanjem svih protivničkih igrača, pobjedu možete izvojevati pogađanjem svih meta koje oni čuvaju. Naravno, pritom, osim na sebe, morate paziti na mete koje čuvate.

Igra 'Man Down' uključuje sanitet, igrača bez naoružanja koji zaštićen malim štitovima na rukama trči po terenu i oživljava pogođene suborce. Besmrtnost nekog tima ovisi o njegovoj sposobnosti za preživljavanje, jer kad ga protivnici pogode, napušta igru, čime i njegovi suigrači postaju obični smrtnici.