USKRSNO ČAŠĆENJE

[FOTO/VIDEO] Divlje životinje u Zoološkom vrtu grada Zagreba omastile brk pisanicama

13.04.2020 u 16:56

Bionic
Reading

Baš kao i mnogi stanovnici Hrvatske, stanovnici Zoološkog vrta grada Zagreba počastile su se uskrsnim obrokom

U pisanicama na bazi luka, cikle, crvenog zelja i kurkume, a obojanih prirodnim bojama, uživali su lemuri, giboni, merkati, rakuni, varani, te mnoge druge životinje. Mravojedi su dobili razbijena sirova jaja.

  • +20
Na Uskrsni ponedjeljak ZOO vrt je svoje je stanovnike tradicionalno počastio sa pisanicama Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL

Zagrepčani bi inače sudjelovali u izradi samih pisanica, no zbog koronavirusa Zoološki je vrt grada Zagreba zatvoren za posjetitelje. Životinje su dobile 95 pisanica jer Zoološki vrt grada Zagreba u lipnju slavi 95. rođendan.

'I u ovom razdoblju trudimo se obogaćivati životni prostor naših stanovnika. Potičemo njihovo prirodno ponašanje jer želimo da se osjećaju dobro i budu zdravi. Činimo to na mnoštvo kreativnih načina koje zajedno osmišljavaju naši timaritelji i zoolozi. Oni dobro poznaju kako životinjske vrste, tako i svaku jedinku o kojoj se brinu. Nadamo se da će svoje znanje uskoro i uživo moći dijeliti s građanima. Za 95. rođendan Zoološkog vrta grada Zagreba razotkrit ćemo što sve činimo za dobrobit životinja važnih za hrvatsku faunu. To su vuk, ris, dalmatinski pelikan, dinarski voluhar i čovječja ribica', rekao je ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba Damir Skok.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube
Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube