MOKRA ZABAVA

[FOTO] Početak nove sezone 'Superpara' donosi bizarne i urnebesne izazove

14.09.2020 u 23:32

Bionic
Reading

Počela je nova sezona emisije 'Superpar'. Koji je od parova na samom početku zaslužio luksuz, a tko je ispao baksuz možda je pitanje koje zanima najveći broj gledatelja, no nas više nasmijava što su natjecatelji sve spremni podnijeti za mogućih 100.000 kuna

‘Dobro došli u novu sezonu 'Superpara', planetarno popularne emisije u kojoj kroz razne izazove i sve teže i teže prepreke tražimo par koji je najkompaktniji, najjači i najskladniji. A samo oni koji će preživjeti suživot s drugim parovima u kući i uspjeti proći sve izazove koje stavljamo pred njih moći će ponosno nositi titulu superpara’, rekao je voditelj Enis Bešlagić i redom predstavio parove koji svojoj kući mogu otići s vrijednom novčanom nagradom od 100.000 kuna.

  • +4
Prvi dan 'Superpara' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Maja Bota za RTL

Prvi je došao par iz Jelse, Nikolana (31) i Marko (39). Nikolana je po zanimanju knjigovođa i kaže da je opsjednuta cipelama, a njezin suprug informatičar u slobodno vrijeme igra igrice i ide na pecanje.

‘Mi smo superpar zato što nismo normalni’, kažu Nikolana i Marko, kojima je ovo drugi brak.

Da kandidati ne bi mislili da će sve biti opušteno, odmah su dobili zadatak. Vani je bilo postavljeno osam balona s narukvicama u bojama svakog para, a u nekima su se nalazili srebrni i zlatni medaljon. Nikolana se popela na kamp-kućicu i skinula balon, Marko ga je probušio i dobili su srebrni medaljon.

Sljedeći su par bili Jelena (65) i Mirko (71), koji žive u Zagrebu, u braku su 45 godina, a uzeli su plavi balon. Umirovljenica Jelena nema poroka i praktična je vjernica, a njezin suprug, umirovljenik Mirko, za sebe kaže da je modno osviješten te da je u mladosti bio DJ. Za zeleni balon odlučili su se Gordon (45) i Ratka (44), bajkerski par iz Slatine koji je u braku 24 godine. Gordon je po zanimanju mesar, a kaže da je strastveni lovac i fan Sulejmana Veličanstvenog. Njegova supruga Ratka prezire lov i kaže da je u show došla na godišnji.

‘Ljuta sam jer mi je lov odnio neke najbolje trenutke u životu jer moj muž nije bio kraj mene’, kaže Ratka i dodaje da se suprug i ona poznaju u srž.

Došli su i Mate (37) i Tina (30) iz Zadra - pet godina su u braku, a odabrali su roza balon. Pjevačica Tina bavi se ugradnjom trepavica i karijera joj je na prvome mjestu, a njezin je suprug Mate profesionalni vozač, obožava obline svoje žene i kaže da je ljubomoran.

‘Mate je zadrti Dalmatinac’, kaže Tina. Došao je još jedan par - Daliborka (24)i Matej (24) koji su odabrali bijeli balon.

Dolores (32) i Anton (45) četiri su godine skupa, a odabrali su ljubičasti balon. Dolores je instruktorica joge, obožava ples, živjela je u Indiji i bivša je članica Hare Krišne. Anton je šumski kuhar, vegetarijanac koji grli drveće. ‘Ja sam energetsko biće koje dolazi iz vječnosti i vraća se u vječnost’, rekao je i nastavio: ‘Dolores je trenutno žena mog života’, a ona je dodala: ‘Tko zna hoću li biti sutra!’ ‘Jako je teško reći da smo u vezi, mi smo u slobodi već četiri godine’, objasnila je Dolores, a Anton dodao: ‘Pobornici smo slobodne ljubavi, ali ne i seksa.’

Sljedeći par bili su Marijeta (20) i Stjepan umjetničkog imena Balcano (26), koji su uzeli narančasti balon. Balcano je folk pjevač koji kaže da nikad nije bio s crnkom, a njegova djevojka Marijeta želi otvoriti salon za nokte i u vezi je sa svojim idolom.

‘Slušam samo njegove pjesme’, kaže Marijeta i priznaje da je ponekad ljubomorna na njegove obožavateljice.

Došao je i posljednji par, Ozana (33) i Ognjen (35), frizeri iz Slavonskog Broda, koji su osam godina u braku i koji su uzeli zadnji, žuti balon. Kad su se svi okupili, došao je i Bešlagić te poželio dobrodošlicu kandidatima druge sezone. Nakon što su svi probušili balone, vidjeli su da svi imaju srebrne osim Ratke i Gordona koji imaju zlatni - i samim tim oni biraju sobe.

Enis je objasnio pravila showa. ‘Svaki dan imate po jedan izazov - ženski, muški i zajednički, to je jedan ciklus. Na početku ciklusa svaki će par dobiti 8000 kuna i taj iznos možete uvećati, umanjiti ili izgubiti. Muškarci se klade na žene i obrnuto. Par koji na kraju ciklusa ima najmanje novca ide u eliminacije, a drugi je par za eliminaciju najslabiji par u zajedničkom izazovu. Za razliku od prošle sezone, par koji ima najviše novca imat će neke pogodnosti i bit će superpar tog ciklusa.’

Muškarci su prvi počeli s klađenjem, a Enis je natuknuo damama da će prvi zadatak imati veze s čišćenjem kuhinje - ali predimenzionirane! Matej je uložio 2000 kuna, Anton 4725 kuna, a najstariji natjecatelj Mirko bio je oprezan i uložio 1100 kuna. Balcano se kladio u 3500 kuna, Marko je uložio 3000 kuna, Ognjen 2400 kuna, Gordon 2910 kuna, a Mate 2222 kuna.

Kad je Anton vidio Dolores, rekao je: ‘Uvijek sam htio biti s malo krupnijom djevojkom!’ Enis je objasnio kako kandidatkinje moraju cijediti spužvu na bini i trebale bi ocijediti 50 litara vode u šest minuta! Dolores i Anton imali su svoju tehniku i u manje u šest minuta uspjeli su proći zadatak.

Sljedeći su bili Ratka i Gordon te Tina i Mate, a Tina je komentirala kako je muž nikad nije bolje grlio! Ratka i Gordon dali su sve od sebe, ali nisu uspjeli izvršiti zadatak, baš kao i Tina i Mate. Poslije njih na zadatak su se bacili Marijeta i Balcano. ‘Najteže mi je bilo ustati’, komentirala je Marijeta, no bez obzira na neke sitne nespretnosti, prošli su zadatak. Na red su došli Nikolana i Marko, Daliborka i Matej te Ozana i Ognjen, a par iz Jelse nije uspio izvršiti zadatak.

’Pa znaš da sam prehlađena. Ne mogu disati, a kamoli u lednoj vodi se toćat’, rekla je Nikolana suprugu.

Posljednji su par bili Jelena i Mirko, koji je komentirao kako mu je supruga zgodna i simpatična čak i odjevena u spužvu! Jelena je bila prehlađena, a i bojala se zbog kralježnice tako da su odustali od zadatka.

Uslijedio je još jedan zabavan dio - smještaj kandidata po sobama. Svima je bila najljepša soba Mašala, a i soba Minken im se svidjela, no Ratka i Gordon morali su odlučiti tko će gdje spavati.

‘Imamo veliki problem koga staviti u kamp-kućicu’, rekao je Gordon, a Ratka dodala: ‘Imamo problem i za ostale sobe.’

Sobu Mašala uzeli su Ratka i Gordon, Minken su dodijelili Jeleni i Mirku, Bakina soba pripala je Marijeti i Balcanu, Vlažna soba Tini i Mati, Mala soba pripala je Daliborki i Mateju, Server soba namijenjena je Nikolani i Marku, Villu Imperijal dobili su Dolores i Anton, a u dnevnom boravku zasad će spavati Ozana i Ognjen.

Kome je bilo toplo i udobno u spavaćoj sobi, a tko se nije baš naspavao te koje ćemo još parove detaljnije upoznati - ne propustite pogledati u novoj epizodi zabavne emisije ‘Superpar’ od ponedjeljka do četvrtka od 21 sat na RTL-u!