POSEBAN DOGAĐAJ

[VIDEO/FOTO] Čudo u Feričancima: Krava otelila četiri teleta, vjerojatnost za to je 1 naprama 11 milijuna!

07.08.2020 u 15:09

Bionic
Reading

Krava u Feričancima otelila je četiri teleta što je iznimno rijetko

Prije tri dana jedno govedo na farmi muznih krava otelilo je četiri teleta – tri ženke i jedan mužjak. Šansa za tako nešto je jedan naprama 11 milijuna.

  • +3
Krava i telad u Feričancima Izvor: Licencirane fotografije / Autor: TV Našice

Krave uglavnom otele jedno ili dvoje teladi. Četvorke su iznimna rijetkost. Na primjer, zadnji takav slučaj zabilježen je u Njemačkoj prije dvije godine, javlja TV Našice.

Tehnologinja farme muznih krava Osilovac, Ana Marija Crnoja kaže kako su jednom prije sedam godina imali trojke. Student treće godine veterine Dominik Prevolšek također se slaže kako je u pitanju iznimno rijedak događaj te da je na farmi od 350 krava vidio jedne trojke, no uz pomoć umjetne oplodnje. U slučaju krave sa farme Osilovac oplodnja je bila prirodna.

Ana Marija Crnoja dodala je kako na farmi koriste vrhunske rasplodne bikove te da je otac četvoro teladi bik simentalske pasmine.

Na Osilovcu se nalazi 550 muznih krava, od čega je trenutno 474 u mužnji, 250 rasplodnih junica i 160 teladi. Nedavno oteljena krava bit će pod veterinarskim nadzorom i na terapijama radi bržeg oporavka, a namjerava se i provesti analiza DNA telića kako bi se uklonila mogućnost blizanačke neplodnosti.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube
sve osim nogometa

Učitavanje...