ŠAPTAČ LAVOVIMA

Zoolog i lavica u prisnom zagrljaju na kupanju

13.03.2009 u 11:50

Bionic
Reading

Kevina Richardsona ne možemo usporediti s klasičnim ljubiteljima životinja. Zoolog i takozvani 'šaptač lavovima' toliko se sprijateljio s velikim mačkama da je sedmogodišnju lavicu Meg bez ikakvih problema odveo na kupanje, gdje se ona, zvijer od 185 kilograma, unezvjereno pridržavala za njega u vodi kao za pojas za spašavanje

Zoolog i stručnjak za ponašanje životinja Kevin Richardson (34), koji radi u Magaliesburgu blizu Johannesburga u Južnoafričkoj Republici, odlučio se ohladiti u rijeci. Pritom mu se odlučila pridružiti njegova prijateljica od 185 kilograma, sedmogodišnja lavica Meg, prenosi Daily Mail.

Meg uči roniti...

'Išli smo plivati da bih malo zabavio Meg. Vjerujem da su upravo zato moje životinje toliko opuštene. Žive bogatim i ispunjenim životima. Ako žele, idu plivati, neke se vole prešetavati, a neke jednostavno izležavati u hladu', kaže Kevin.

Meg i njezina malo mlađa sestra Amy žive u parku prirode Kingdom Of The White Lion s ostalim lavovima, hijenama i leopardima. O Kevinu i njegovom odnosu prema golemim mačkama snimljeno je već nekoliko dokumentaraca, a sam sada dovršava film o bijelim lavovima.

Želi podići svijest o ugroženosti divljih životinja općenito – u posljednjih 15 godina broj lavova u divljini se s oko 350.000 smanjio na 30.000.

No, Kevinov rad i nevjerojatan odnos s njima fascinira svaki put iznova. 'Ljudima je čudno kako me Meg ne razdere svojim kandžama. Uvjeravam vas da dobijem povremeno ogrebotinu, ali to je nenamjerno i to me uvijek podsjeti na to koliko je ona zapravo nježna i kako pokušava kontrolirati svoju snagu', rekao je Kevin i dodao: 'Kad se idemo voziti automobilom, uzbuđena je kao dobroćudni pas. Na plivanje je ne treba nagovarati. Kad uđete u vodu, odjednom se kraj vas pojavi golema lavica koja pokušava plivati psećim, pardon, lavljim stilom!'