PRIJATELJSKA OKLADA

Znate li vi kuglati unatrag?

09.02.2013 u 08:00

Bionic
Reading

James Cripps iz Tennesseeja ima neobičan talent – zna kuglati unatrag. Svoju bizarnu vještinu razvio je zbog oklade koju na kraju nikad nije naplatio

Većina ljudi vjerojatno je pokušala kuglati, no prilično smo sigurni da to ne čine leđa okrenutih čunjevima, a pogotovo ne tako vješto kao James Cripps iz Tennesseeja. Ovaj mladić razvio je svoj bizaran način kuglanja nakon što se kladio s prijateljem da će uspjeti postići 150 bodova bacanjem kugle unatrag.

Otkad je postigao 163 boda i dobio okladu, Cripps kugla gotovo isključivo unatrag.

'Nisam nikad naplatio okladu, no svejedno se osjećam kao pobjednik', kaže Cripps.


Cripps ovih dana postiže 204 boda u prosjeku, a drži i Guinnessov rekord od 278 bodova u kuglanju unatrag.

Iako je sve bolji i bolji, Crippsu su neke kuglane zabranile njegovo bacanje kugle jer su vlasnici smatrali da se radi o glupiranju. No Cripps je našao druga mjesta na kojima je nastavio njegovati svoju posebnu vještinu i danas može porušiti sve čunjeve 11 puta zaredom.

'Obožavam kuglanje i to što to radim naopačke omogućio mi je da upoznam mnogo novih prijatelja, a posjetio sam i mnoga mjesta – od Las Vegasa do Tokija – u kojima sam izvodio razne teške pogotke. Lijepo je vidjeti oduševljenje na dječjim licima kad napravite nešto za što svi misle da je nemoguće', kaže Cripps.