JAČANJE TIMSKOG DUHA

Zaposlenici si goli u uredu podizali moral

  • Autor: A. S.
  • Zadnja izmjena 06.07.2009 11:21
  • Objavljeno 02.07.2009 u 13:57
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Ako imate lošeg šefa ili šeficu, navodno je dovoljno zamisliti ga golog i problem će postati manje bitan. Da ne bi trebali samo zamišljati, zaposlenici jedne britanske tvrtke tu su filozofiju proveli u djelo kako bi jedni o drugima razbili predrasude i ojačali timski duh

Nećemo teoretizirati, ali ne možemo reći da nam se ne sviđa moderna poslovna psihologija koja ljude u velikim firmama zbližava plaćenim putovanjima (team buildingom, odnosno izgovorom za kolektivno opijanje), vikend-seminarima i konferencijama koje rijetko imaju svrhu, finim radnim ručkovima.

Virgin 1

Virgin 1

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Petak. Ne kao svaki drugi.

No, David Taylor, poslovni psiholog, otišao je korak dalje i sugerirao zaposlenicima dizajnerske i marketinške tvrtke u Newcastleu 'goli petak'. Dakle, 'goli petak' nije samo 'opušteni petak' (eng. casual Friday) kad na posao smijete doći u tenisicama, trenirci ili bermudama, već je poželjno raditi osam sati – bez odjeće!

Taylora su pozvali nakon što je šestero radnika u firmi proglašeno tehnološkim viškom. On im je objasnio da će se skidanjem odjeće riješiti eventualnih kočnica te razgovarati jedni s drugima otvorenije i iskrenije: 'Pozivanje zaposlenika da se skinu do gola zapravo je najekstremnija tehnika koju sam koristio. Možda se čini čudno, ali stvarno djeluje. To je krajnji izraz povjerenja prema samome sebi i prema drugima!'

Usprkos prvotnom odbijanju, kroz tjedan dana svi su prihvatili ideju, osim jednog muškarca koji je nosio tange i dvije žene koje su ostale u crnom donjem rublju.

Sve je, naravno, zabilježila kamera i njihov će poslovni eksperiment 9. srpnja biti emitiran na kanalu kabelske televizije Virgin 1 pod nazivom 'Naked Office'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi