UMJESTO DEVET ŽIVOTA

Višak prstiju ovoj mački je spasio život

12.12.2013 u 06:41

Bionic
Reading

Silver Tabby Misty nestala je iz kuće 72-godišnjeg Richarda Raya koji ju je, zahvaljujući neobičnom višku prstića, ugledao na stranicama za udomljavanje životinja Battersea Dogs and Cats Home

Zaboravite na devet života, umiljatu tigrastu mačkicu spasile su njezine neobične šapice. Naime, Misty krase dodatni, peti prstići na šapicama. Taman kad je njezin vlasnik izgubio svaku nadu da će se vratiti, nakon sedam mjeseci tugovanja, počeo je tražiti novu mačku za udomljavanje, kad je ugledao poznati par šapica na internetu.

Vlasnik je oduševljen što je pronašao svoju macu, a tvrdi da bi je uvijek prepoznao po dodatnim nožnim prstićima. Njegova je ljubimica polidaktilna mačka: normalne mačke imaju pet prstiju na prednjim šapama i četiri na stražnjim, sve zajedno 18 prstiju. Polidaktilne mačke imaju više prstiju, uglavnom na prednjim šapama.


Neke mačke imaju viška prstiju zato što su naslijedile gen za polidaktilnost. Ako je jedan roditelj polidaktilan, a drugi s normalnim brojem prstiju, 40 do 50 posto mačića bit će polidaktilno.