GRAD ROMANTIKE

Uskoro vjenčanja u Julijinoj kući

14.03.2009 u 12:00

Bionic
Reading

U kući ispod čijeg balkona je, prema legendi, Romeo izjavio ljubav mladoj Juliji, uskoro će se organizirati vjenčanja, priopćile su u gradske vlasti Verone

Ideja o vjenčanjima dio je kampanje koja nastoji očuvati status Verone kao grada romantike u koji je engleski pisac William Shakespeare smjestio radnju tragedije 'Romeo i Julija', prenosi agencija.

'Verona je širom svijeta poznata kao grad ljubavi', rekao je gradonačelnik Daniele Polato začetnik ideje. No i romantika ima svoju cijenu. Sudbonosno da u Julijinom dvorištu stajat će oko 600 eura za stanovnike Italije, te oko tisuću eura za parove iz ostalih zemalja. Ovisno o željama budućih supružnika, ceremonija će se održati unutar kuće ili odmah ispod čuvenog balkona.  U skorijoj budućnosti, grad planira u ponudu staviti turističke pakete koji će osim vjenčanja obuhvatiti hotelski smještaj i bukete, prenosi The Associated Press.

Prva vjenčanja u Julijinoj kući najavljena su za travanj.

Julijina kuća iz 14. stoljeća jedna je od najposjećenijih talijanskih turističkih destinacija te je tijekom godine posjeti oko 1,2 milijuna ljudi. Pripadala je obitelji Capello za koju se vjeruje da je nadahnula Shakespeareovu priču o Capulettijevima.