DJED ČELIK

Upoznajte najstarijeg bildera na svijetu

25.05.2013 u 08:46

Bionic
Reading

U poznoj 83. godini života mogao bi opušteno uživati u svojoj mirovini, no Ray Moon najstariji je bodybuilder na svijetu koji je ovih dana natjerao dva puta mlađe muškarce da se dobro oznoje natječući se s njim

Ray Moon pokazao je svoje mišiće na Svjetskom prvenstvu Međunarodne federacije za fitnes u Melbourneu, a njegov je podvig još veći kad znate da se u natjecanje vratio nakon borbe s karcinomom mokraćnog mjehura, piše Mail Online.

Nakon dvije godine koliko se nije aktivno natjecao, Moon se vratio u natjecanje bodybuildera u kategoriji iznad 35 godina.

Iako nije osvojio titulu, Moon je uvjerljivo bio najstariji natjecatelj.


Nakon borbe s karcinomom bio je toliko iscrpljen da je jedva podizao utege od jednog kilograma, no sada se vratio u formu. Osim karcinoma, ranije je bolovao od dječje paralize, a nakon infarkta bio je podvrgnut operaciji na srcu i proglašen klinički mrtvim prije nego što mu je ugrađen pacemaker.

Moon se bodybuildingom počeo baviti kad je imao sedamdeset godina, a prije tri godine ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstariji bodybuilder.