DA TE BOLJE NANJUŠIM

Upoznajte Harbora – psa s najvećim ušima

07.09.2011 u 08:32

Bionic
Reading

Američki rakunski gonič crno-smeđe boje po imenu Harbor našao je svoj put u Guinnessovu knjigu rekorda – zahvaljujući ogromnim ušima. Osmogodišnji Harbor tako je odjednom postao poznat širom svijeta

Kao u bajci o sloniću Dumbu i američki rakunski gonič Harbor postao je slavan zahvaljujući svojim ogromnim ušima. Osmogodišnji pas upisan je u Guinnessovu knjigu rekorda jer ima najveće uši na svijetu.

Lijevo uho mu je dugačko 31,1 centimetar, a desno 34,3 centimetara. Harborova vlasnica Jennifer Wert kaže kako je prilično slavan u svom rodnom gradu Boulderu u Coloradu.

Iako je zbog svojih divovskih ušiju postao slavan širom svijeta, Harbor je kao mali imao problema s njima – stalno su mu se plele među noge kad je htio potrčati.

Ovih dana Harbor svojim ušima zna ponekad zaustaviti promet. Turisti stanu, pa izađu iz vozila kad ga vide na ulici, a neki koji 'nemaju sluha' za životinje znaju ga i potezati za uši.

Iako mnogi misle kako su velike uši očito sjajan alat za dobar sluh, američkim rakunskim goničima one zapravo služe kao dodatni par ruku kojima si guraju stvari pred nos kako bi ih mogli bolje ponjušiti.

Možda najbizarniji podatak vezan uz Harborove uši je onaj da su zajedno duže od najmanjeg čovjeka na svijetu – Filipinca Junreyja Balawinga koji je visok samo 59 centimetara.