ODE ŽIVOTNA UŠTEĐEVINA...

U tramvaju zaboravila 44.000 eura

03.03.2009 u 15:00

Bionic
Reading

Starija Šveđanka vjerojatno ne prestaje proklinjati svoju zaboravnost, a možda počne piti i tablete za 'jačanje' memorije, nakon što je svoju životnu ušteđevinu, ukupno 44.000 eura, zaboravila i ostavila u tramvaju

Umirovljena švelja Brigitta krenula je javnim prijevozom u banku kako bi na račun položila 500.000 švedskih kruna (44.000 eura), svoju životnu ušteđevinu. Ova 83-godišnjakinja godinama je skupljala novac u stolu u svom domu u
Göteborgu, ali je na koncu odlučila da bi bilo sigurnije svotu položiti u banku, javlja Economic Times.

Novčanice je vezala u svežnjeve i nagurala u papirnatu vrećicu. No kad je izlazila iz tramvaja, papirnatu vrećicu ostavila je iza sebe.

Brigitti je prvo bilo toliko neugodno da svojoj obitelji nije htjela ni priznati što se zapravo dogodilo, a kad su napokon kontaktirali s javnim prijevozom, novac je, naravno, bio izgubljen. 'Mislim da nema šanse da dobijem svoj novac natrag, ali ako ga netko ipak vrati, očekuje ga lijepa nagrada', rekla je za Aftonbladet.

No policija iz Göteborga pokazala se mnogo optimističnijom - tvrdnjom da svi tramvaji imaju videonadzor i da postoji mogućnost da identificiraju kradljivca.