NERJEŠIVI MISTERIJ

U jednoj ulici u Nišu živi deset blizanaca

blizanci

blizanci

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

U jednoj ulici u Nišu ne samo da živi desetak blizanaca, već je većina rođena u kućama s parnim brojevima, na desnoj strani ulice. Uzrok ovog fenomena samo se nagađa, ali nikad nije utvrđen

Ulica Visokog Stevana u Nišu nije duga, ima tek desetak brojeva i izgledom se ne razlikuje od ostalih malih ulica u Nišu. No, zavirite li pobliže, otkrit ćete da u svakoj drugoj kući žive blizanci, donose Večernje novosti.

Večernje novosti

Večernje novosti

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Braća Anđelković

Parni brojevi na desnoj strani ulice u potpunosti su ispunjeni blizancima, različite dobi i spola. Na dvojci žive 33-godišnji Milan i Marko Stojanović, na broju četiri do udaje su živjele Ljiljana i Lidija Dimitrijević, u šestici su živjeli Predrag i Nenad Nikolić, a na kraju poznate ulice, u kući broj 8 rođena su braća Petrović.

Još tri para blizanaca živi preko puta ulice, među njima Dušan i Nikola Anđelković (30), studenti arhitekture koji su se novinarima hvalili raznim spačkama koje im je omogućavao njihov identičan izgled. Tako je, primjerice, u srednjoj školi na spoj s djevojkom došao pogrešan brat, no ona ništa nije primijetila.

Većina stanara slaže se u mišljenju da je ovo sve slučajnost te da do blizanačke trudnoće dovode genetske predispozicije. 'Neki u šali kao razlog velikog broja blizanaca spominju utjecaj podzemnih voda, a stariji se prisjećaju da je ovdje pala bomba u Drugom svjetskom ratu. Ipak, smatram da je u pitanju slučajnost', priča Nikola Anđelković.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi