SILA JE SVUGDJE

U Britaniji oko pola milijuna jedija

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 23.02.2011 12:19
  • Objavljeno 23.02.2011 u 10:00
Anakin Skywalker Hayden Christiansen

Anakin Skywalker Hayden Christiansen

Izvor: Sipa Press / Autor: LILO/SIPA

Britanski zavod za državnu statistiku očekuje ponovni porast broja jedija u sljedećem popisu stanovništva. Više od 400.000 Britanaca prije deset godina se na neobavezno pitanje o religiji deklariralo kao jedi iz popularnog serijala 'Ratovi zvijezda'

Britanski zavod za državnu statistiku očekuje da će vidjeti porast jedija u ovogodišnjem popisu stanovništva. Šefovi zavoda kažu kako ne mogu spriječiti ljude da na formularu u neobaveznom dijelu gdje je pitanje o religiji napišu što god im padne na pamet.

Preko 400.000 Britanaca se u popisu stanovništva iz 2001. deklariralo kao jedi na pitanje o religijskoj pripadnosti. Iako šefovi zavoda za statistiku smatraju popis stanovništva jednim od najvažnijih evidencija britanske populacije, ne mogu učiniti apsolutno ništa da spriječe ponavljanje istog trenda u ovogodišnjem popisu stanovništva.

Bez obzira što nisu ni na jednom popisu službenih religija, jediji iz popularnog znanstvenofantastičnog serijala 'Ratovi zvijezda' režisera Georgea Lucasa ponovo će se pojaviti u evidencijama širom Velike Britanije. Laganje pri ispunjavanju formulara za popis stanovništva je protuzakonito, no zbog toga što se na pitanje o religiji ne mora odgovoriti ljudi se mogu deklarirati kako god žele - pa čak i kao vještice ili jediji.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi