DOLASCI ZAGARANTIRANI

U Beogradu otvorena Akademija noćnog života

noćni život tulum party

noćni život tulum party

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Brand X Pictures

U Beogradu je otvorena Akademija noćnog života. Brucoši će prva predavanja slušati od 19 sati do ponoći

Nizozemac Ralph van der Zijden koji je već osnovao IBikeBelgrade (biciklističke ture po Beogradu) okrenuo se novom projektu za sve one koje žele bolje upoznati taj grad - Akademiji noćnog života. Cilj Akademije noćnog života je podučiti svoje studente kako izlaziti i zabavljati se, piše Sarajevo-X.

Nova akademija ima nekoliko kolegija – duša Beograda, kavanski život i gradsko podzemlje

'Bit ovih tura nije alkohol, već jedinstveni provod u Beogradu koji je sam po sebi postao brend europskih razmjera. Beograd ne smije postati Prag ili Amsterdam iz kojeg dolazim – omiljene destinacije momačkih večeri za muškarce koji žele jeftino kupiti alkohol ili djevojke. Baš suprotno tome, Beograd ima dušu i mi tu čar želimo podijeliti s našim gostima', rekao je osnivač i dekan Akademije noćnog života Ralph van der Zijden.

Svaki kolegij nosi vlastite zanimljivosti i mjesta koja treba posjetiti. Studenti Akademije će tako imati prilike vidjeti tradicionalne restorane sa srpskom muzikom i plesom, opanke i štikle, jesti raznovrsna jela, piti domaću kavu, rakiju i pivo, te koktele u Strahinjiću Banu.

Dok piju i jedu, studenti će naučiti sve o političkim spletkama i ljubavnim romansama koje su se događale u tim kavanama. 'Polaznici moraju naučiti kako se pije rakijica, kako odabrati pečenje, a dobit će i popis pjesama koje će tražiti od muzičara', kaže Van der Zijden.

Među mnogim lekcijama koje očekuju studente je i kako pasti u sevdah, kako sigurno plesati po stolovima, kako prepoznavati djevojke sa silikonskim grudima, te gdje mogu naći dobre kobasice u zoru. Ture koštaju 1.500 dinara (u što je uključeno šest pića i obroka).

Mlađe studente će u noćni život voditi profesorice Ana, Marija i Saška – sve iskusne partijanerice s međunarodnim iskustvom – a u planu su i Yugo-ture – pokazivanje Beograda turistima sa stražnjih sjedala automobila marke Yugo.

Ukratko, Beograd je dobio obrazovnu ustanovu s čijih predavanja nitko neće bježati.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi