KOJA DIJETA

Tvrdi da jede samo pizzu već 25 godina

06.03.2014 u 07:44

Bionic
Reading

Ljudi obožavaju priče o onima koji se nezdravo hrane a ne trpe nikakve negativne posljedice. U tu skupinu pripada i priča o 38-godišnjem drvodjelji Danu koji već 25 godina jede samo pizzu

Kad je Dan iz Marylanda imao samo 15 godina, odlučio je postati vegetarijanac iz uvjerenja. Otad se hrani isključivo pizzom sa sirom jer mrzi povrće.

Dan obično pojede dvije pizze dnevno, a tvrdi da je posjet različitim pizzerijama kao da naručuje potpuno drugi obrok. Ukratko, nikad mu nije dosta pizze.


Iako zbog svoje prehrane nema negativnih posljedica na težinu ili kožu, Dan boluje od dijabetesa (koji imaju i drugi članovi njegove obitelji) pa su mu liječnici već preporučili da se posavjetuje s nutricionistom. No već nakon nekoliko razgovora sa stručnjacima za prehranu Dan je shvatio da će ostati pri svom omiljenom obroku – pizzi sa sirom.

Dana inače ne muči kolesterol, niti ima problema s linijom, no to je vjerojatno posljedica toga što svakodnevno prijeđe oko 50 do 60 kilometara na biciklu. Dan posjećuje i psihijatra s namjerom da otkrije zašto toliko voli pizzu, no za sada je jedini razlog zašto to čini pizzerija koja se nalazi u blizini.

'Pizza mi je kao seks – čak i kad je loša, dobra je', zaključio je drvodjelja Dan iz Marylanda.