VJEČNA DJECA

Tužio roditelje zbog džeparca

05.09.2014 u 14:53

Bionic
Reading

Ne sumnjamo u to da u Hrvatskoj živi velik broj osoba koje imaju tridesetak godina i još uvijek stanuju kod roditelja, no oni se barem mogu tješiti time da ih djeca ne pokušavaju odvući na sud jer im ne daju džeparac

Kuang Zhengxuan ima 29 godina i izazvao je pravu strku na kineskim društvenim mrežama – sudski progoni svoje roditelje zbog neplaćanja džeparca. Kuang je napustio školu, a kasnije se obučavao za rad u drvetu te je išao u frizersku školu, piše CCTV News


'Vječno dijete' kratko je vrijeme čak i radilo, no ubrzo je dobio otkaz zbog navodne krađe. Tada je zaključio da nije sposoban za rad i odlučio je ljenčariti u roditeljskoj kući.

Kuang svoje slobodno vrijeme troši spavajući ili igrajući se na mobitelu. Njegovim roditeljima nedavno je prekipjelo, pa su mu rekli da se mora iseliti i početi se brinuti za sebe.

Kuang Zhengxuan roditeljima je odgovorio tužbom kojom traži da se i dalje brinu za njega. U međuvremenu se zaposlio kao honorarni model za slikare, no nije pretjerano zadovoljan.

'Iscrpljujuće je biti model. Moram sjediti po četiri do pet sati, a nemam ni garanciju da će me ponovo zvati', kaže Kuang.

Ovo nije prvi put da odrasli Kinez tuži svoje roditelje. Xu King je naime tužbom tražio od svojih roditelja da uzdržavaju ne samo njega, već i njegovu djevojku.

Stručnjaci smatraju da je bizarno ponašanje u Kini posljedica politike jednog dozvoljenog djeteta. Ukratko, Kinezi su prema toj ideji zapravo razmaženi jer su jedinci.