KOZMETIKA MUŠKARČINA

Turska poludjela za ugradnjom brkova

06.11.2013 u 11:49

Bionic
Reading

Stanovnici Hrvatske već su dobro upoznati s turskim brkom zahvaljujući raznim sapunicama. Imamo osjećaj da će mnogi ostati razočarani kad čuju da su neki od njih možda posljedica 'kozmetičke kirurgije'

Nitko ne može umanjiti društvenu ulogu dobrih brkova u povijesti čovječanstva, a nitko ne voli dlaku pod nosom kao Turska – barem ako je suditi po klinikama za ugradnju brkova koje su tamo hit. Na Zapadu je obrijanost znak stabilnosti i zrelosti, a na Istoku su brkovi znak tradicionalnosti.

Srećom po one koji nemaju gene zaslužne za velike brkove i brade, razne turske klinike nude ugradnju brkova. Postupak je jednostavan – brkovi nastaju presađivanjem dlake s mjesta gdje je pacijent dlakaviji pod njegov nos.


Baš kao žene u raznim filmovima koje idu kirurgu s fotografijom slavne osobe kojoj žele na neki način sličiti, tako i muškarci sa sobom kod svog liječnika nose sliku brkova kakve bi htjeli imati. Naravno, zbog porasta potražnje za brkovima, u Turskoj su se pojavili i mnogi lažni liječnici.

Turci se, eto, nikad ne moraju pitati što je muškarac bez brkova.