TERAPIJA NAKON RAZVODA

Treki pretvorio stan u svemirski brod

18.05.2009 u 11:00

Bionic
Reading

Sredovječni Britanac, veliki obožavatelj 'Zvjezdanih staza', odlučio si je ugoditi nakon razvoda pa je uredio stan tako da nalikuje unutrašnjosti svemirskog broda iz popularnog televizijskog serijala

Dok jedni igraju golf iz hobija, drugi skupljaju oldtajmere, a jedan Britanac svoj je dom u Hinckleyju u Leicestershireu, pretvorio u svemirski brod. Tony Alleyne je na preuređenju radio čak osam godina, ali se isplatilo.

Tony Alleyne kod kuće

Alleyne (56) je rekao: 'Prijatelj mi je posudio 'Zvjezdane staze' i postao sam opsjednut idejom da imam svoj svemirski brod. Smijao mi se kad sam mu iznio ideju, mislio je da se šalim, ali ja sam znao da ću je ostvariti jednog dana.'

Presudnim događajem smatra razvod od supruge Georgine prije sedam godina. 'Sve je počelo kao terapija nakon razvoda. Zaposlenost mi je pomogla da preživim', kaže Alleyne, prenosi Daily Mail.

Prvo je stan zamislio kao unutrašnjost Enterprisea iz serijala iz 1979, ali kako mu je to bilo dosadno, prebacio se na 'izgradnju' Voyagera koji se pojavljuje u devedesetima. Glasom navođeno računalo ujutro pali fluorescentna svjetla po stanu i repliku teleportera. Čak je i zvonce na ulaznim vratima modificirano – oponaša glas Patricka Stewarta koji je glumio kapetana Jean-Luca Picarda.

Ostvarenje snova Alleynea je koštalo četiri tisuće funti. No budući da je službeno vlasnica stana još uvijek njegova bivša supruga, nadamo se da mu trud neće propasti.