NAJBOLJI POSAO NA SVIJETU?

Traži se kušač piva

21.05.2010 u 10:46

Bionic
Reading

Sto godina staro zanimanje – kušač engleskih piva – ponovno se pojavilo na londonskoj burzi rada, koja ga opisuje kao najbolji posao na svijetu

Oglas u kojem se traži volonter koji će iskušavati kvalitetu piva po londonskim pubovima objavila je tržnica Spitalfields, osnovana 1683. godine.

U prošlim se stoljećima posao kušača piva smatrao vrlo važnim zbog provjere učinka alkohola, koji se prodavao u blizini, na zdravlje i sigurnost.

Sad je ponovno Malcolm Ball, šef tvrtke koja upravlja tržnicom, pozvao sve zainteresirane da se prijave za posao. Potencijalni kandidat trebao bi isprobavati okus raznih vrsta piva u pubovima na području istočnog Londona.

Šef je naglasio da će pobjednički kandidat morati pokazati zavidno znanje o lokalnim, regionalnim, nacionalnim i internacionalnim pivima te da mora biti predan poslu.

'Moramo istaknuti da, premda je posao volonterski, očito ima neprocjenjivo dobre strane', rekao je Ball.

Prijave za posao primaju se do 23. svibnja na stranici www.londonaletaster.co.uk, a prije konačne odluke o zaposleniku na najboljem poslu na svijetu kandidati će morati proći natjecanje u isprobavanju piva na slijepo.