JOŠ UVIJEK LEGALNA

Tko želi probati kavu 200 posto jaču od obične?

20.03.2013 u 14:06

Bionic
Reading

Američka tvrtka tvrdi da je proizvela prvu i posljednju kavu koju ćete morati popiti u danu. Neki komentiraju da bi trebala biti ilegalna, no proizvođač se hvali da se radi samo o najjačoj kavi na svijetu

Premda ne izaziva halucinacije, Death Wish je crna kava za koju proizvođač tvrdi da je ‘najjača crna organska kava na svijetu’. Ni etiketa po tom pitanju nije obeshrabrujuća - crna lubanja s prekriženim kostima, a brend ističe da koristi zrna kave koja imaju oko 200 posto više kofeina od obične kave koja se može kupiti u dućanu.

Usporedba količine kofeina u šalicama kave

Prosječno pržena kava (2 dcl) - 108 mg
Velika Starbucks kava (3,5 dcl) - 260 mg
Ekstra velika Starbucks kava (4,7 dcl) - 330 mg
Mala McDonald's kava (3,5 dcl) - 109 mg
Velika McDonald's kava (4,7 dcl) - 145 mg
Kava Dunkin' Donuts (3 dcl) - 132 mg


Za usporedbu, velika šalica od tri i pol decilitra kave Starbucks sadrži u prosjeku 260 mg kofeina, prema stranici Energy Fiend, dok Death Wish sadrži oko 520 mg više.

Vrećica od pola kilograma ove ubojice od kave prodaje se po 20 dolara, organski je uzgojena i ima oznaku ‘fair trade’ (što znači da su radnici bili adekvatno plaćeni za svoj posao).

Kao neobičnost svoje kave proizvođači navode da jako pržena kava generalno sadrži manje kofeina od slabije pržene. ‘Što duže i jače pržite zrnca kave, to više kofein ‘isparava’’, piše na njihovoj službenoj stranici

Korisnici koji su se odvažili probati Death Wish imaju samo pozitivne komentare, a jedan je čak napisao da je toliko dobra da bi trebala biti ilegalna.