PITOME MACE

Tigrovi u Kini se boje kokoši

20.11.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Čuvari u parku divljih životinja u Chongquingu u Kini kažu da su njihovi tigrovi toliko pitomi da se plaše i kokoši koje bi trebali jesti

Chongqinški park divljih životinja posjeduje pet rijetkih bijelih tigrova koji su trenirani za izvođenje trikove za publiku. Čuvari su ih pokušali natjerati da osjete zov divljine posluživanjem živih kokoši, no bez uspjeha.

'Pokušao sam ih zainteresirati živom peradi, no ispalo je smiješno. Tigrovi su bili toliko preplašeni da se nisu ni usudili prići kokošima', kaže Shi Ruqiang, čuvar koji ih hrani.

'Napokon, jedna kokoš se onesvijestila. No baš kad su tigrovi skupili hrabrost i prišli joj, ponovo se probudila i zakokodakala. Tigrovi su se razbježali u strahu za svoje živote', nastavlja Ruqiang.

Čuvari ih sad tjeraju da ostanu izvan kaveza najmanje 12 sati kako bi ih malo očeličili. Također planiraju dodati potpuno divljeg tigra u nadi da će poučiti domaće mekušce.

Ako sve propadne, planiraju im smanjiti dnevne obroke dok ne budu toliko gladni da će morati loviti. 'Trebali bi biti divlji i strašni, no zbog lagodnog života izgubili su ćud grabežljivaca', dodaje Ruqiang.