NJEGOVA OGROMNOST

Talijansko selo ima novog kralja!

28.04.2010 u 10:55

Bionic
Reading

Nasljednik tekstilne industrije koja proizvodi ženske tajice, Marcello Menegatto, izabran je za novog kralja samozvanog kraljevstva Seborge u sjevernoj Italiji

Tridesetjednogodišnjeg Marcella Menegatta za novog kralja izabrala je većina stanovništva tzv. kraljevstva Seborge, koje broji 360 ljudi. Također poznat kao kralj najlona, novi monarh možda će se zvati Njegova Ogromnost u čast svog prethodnika, Giorgia I, koji je preminuo u studenome prošle godine nakon gotovo 50 godina borbe za prava Seborge.

Bivši prvak u jedriličarstvu i nasljednik industrije ženskih tajica, Marcello Menegatto ima velike planove za svoje malo kraljevstvo koji uključuju novi hotel koji će privući više turista te tako stvoriti nova radna mjesta. Jedan od prvih zadataka koji stoji pred njim je biranje službene titule.

'Želim stvoriti novu infrastrukturu i pomoći našim ljudima. Nastavit ću borbu za nezavisnost Seborge', rekao je gospodin Menegatto dok su ga njegovi podanici nosili na ramenima nakon što su ga izabrali.

Seborga je malo selo na talijanskoj rivijeri blizu granice s Francuskom koje ima svoj novac, poštanske marke i zastavu.