JESTE LI ZNALI?

Šok i nevjerica! Hello Kitty nije mačka, nego djevojčica

28.08.2014 u 12:22

Bionic
Reading

Najviše zbog izgleda, ali i zbog samog imena, nekako nikad nismo posumnjali u činjenicu da je jedna od najpoznatijih crtanih ikona na svijetu, Hello Kitty, slatka mačkica. No trebali smo, jer Hello Kitty nije mačka, nego - djevojčica

Japanska tvrtka Sanrio, za koju je još 1974. dizajnerica Yuko Shimizu osmislila Hello Kitty, kaže da omiljeni lik mnogih djevojčica zapravo nije mačka.

Hello Kitty je zapravo curica, rekla je Christine R. Yano, autorica knjige ‘Pink Globalization: Hello Kitty’s Trek Across the Pacific’, za Los Angeles Times. ‘Hello Kitty nije mačka. Ona je crtani lik, djevojčica, no nikako mačka. Zar ste je ikad vidjeli da hoda na sve četiri? Ona hoda i sjedi poput čovjeka’, objašnjava Yano.


A ako ste spremni za još malo šokova, njezino pravo ime je Kitty White, roditelji su joj George i Mary White, po horoskopu je Škorpionka i obožava pitu od jabuka.

‘Kitty ima sestru blizanku i vječna je učenica trećeg razreda osnovne škole. Živi u predgrađu Londona. Mogla bih tako nastaviti do besvijesti. Mnogo ljudi ne zna ovu priču, a mnogima ona nije ni važna’, kaže Yano.