ASTROLOŠKO OBJAŠNJENJE

Saznali smo što je u pozadini brojnih prekida

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 15.10.2012 12:33
  • Objavljeno 15.10.2012 u 09:30
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Posljednje tri godine svuda oko nas prilično neočekivano pucaju trajne veze, raspadaju se solidni brakovi, prekidaju poslovna partnerstva. Astrološki, to je bilo i za očekivati, jer je Saturn od 2009. godine do prije desetak dana boravio u znaku Vage, znaku partnerskih odnosa, trajnih veza, braka. I kao i uvijek kada je Saturn u pitanju, on svojim strogim okom provjerava kvalitetu i srž svake stvari koje se dotakne, a ovog puta učinio je to na području bliskih međuljudskih odnosa
tportal.hr

tportal.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Astrologinja Karin Baloh Martić, koja se bavi individualnim astrološkim savjetovanjima, predavanjima te vodi emisiju o astrologiji na riječkom radiju pod nazivom Stelarij, ponudila je objašnjenje dramatičnih i naizgled naglih prekida parova kojima smo u zadnje vrijeme okupirani sa svih strana. Njezine tekstove kojima čitateljima nastoji približiti brojne zanimljivosti iz svijeta astrologije možete čitati na njezinom blogu Astrodrom i na portalu Teklić. Ako su vas zadesile ljubavne nevolje, probajte naći utjehu u njezinoj astrološkoj interpretaciji.

'Posljednjih tjedana zasuti smo informacijama o rastancima i razvodima slavnih, zadnji u tom nizu razvod je australskog glumca Russella Crowea nakon devet godina braka, a da ne spominjemo osobe iz našeg javnog života poput Severine, Daniele Trbović, Jelene Veljače. To je samo nekoliko imena u dugačkom nizu. Pomislit ćete da u tome nema ništa neobično i da su u pitanju uobičajeno bombastične i senzacionalističke vijesti. No je li baš tako? Nisu u pitanju samo medijski eksponirane osobe - posljednjih dvije-tri godine svuda oko nas prilično neočekivano pucaju trajne veze, raspadaju se solidni brakovi, prekidaju poslovna partnerstva. U čemu je stvar?

Astrološki, to je bilo i za očekivati - Saturn je od 2009. godine do prije desetak dana boravio u znaku Vage, znaku partnerskih odnosa, trajnih veza, braka. I kao i uvijek kada je Saturn u pitanju, on svojim strogim okom provjerava kvalitetu i srž svake stvari koje se dotakne, a ovog puta učinio je to na području bliskih međuljudskih odnosa.


Saturn: zastrašujući ili veličanstven?

Saturn je inače na lošem glasu kako u astrološkim krugovima, tako i među ljubiteljima astrologije zato što predstavlja strog i ograničavajući princip, no često se zaboravlja da on i nagrađuje prema zaslugama - novim životnim zadacima. Saturn je posljednji planet vidljiv golim okom sa Zemlje pa je i s time povezana njegova zastrašujuća simbolika kao gospodara smrti i vladara materijalnog svijeta. U mitu on je Kron, bog koji proždire vlastito potomstvo da bi zauvijek vladalo njegovo savršeno izbalansirano zlatno doba, no koji od istih tih potomaka biva poražen zbog nesposobnosti da prihvati promjenu i protok vremena.

Tijekom njegova boravka u znaku Vage zadatak nam je bio preispitati naš odnos prema vanjskom svijetu, kao i naše osobne veze. Vaga je prvi znak u drugoj polovici Zodijaka. Za razliku od prvih šest znakova koji su usmjereni na sebe i učenje osnovnih životnih vještina - od Ovna koji osvaja svijet, Bika koji priskrbljuje resurse potrebne za život, Blizanaca koji napreduju kroz komunikaciju i razmjenu, Raka koji štiti obitelj, Lava koji razvija kreativnost i identitet te Djevice kojoj je jasno da svaki uspjeh počiva na disciplini, na razini znaka Vage prvi put susrećemo se s vanjskim svijetom i drugim ljudima na ravnopravnoj razini, ulazeći u odnose koji će nas zauvijek promijeniti.

Kada je u pitanju brak, često se zaboravlja njegova socijalna i pravna komponenta - on nije samo zajednica zasnovana na ljubavi, nego prvenstveno ugovor kojim bračni partneri prihvaćaju određene obveze, ali imaju i određena prava.

Saturn u Vagi je u svojoj najboljoj poziciji u Zodijaku, dakle u ovom znaku najviše smo svjesni u kojoj je mjeri naš život povezan sa životima drugih ljudi i koliko je truda, energije i kompromisa potrebno da bi se ostvarili uspješni odnosi s drugima. Vaga je jedini predmet u Zodijaku, a ravnoteža koju ona predstavlja nije statična, nego dinamična kategorija - da bi se postigla ravnoteža kako u sebi, tako i oko sebe, potrebno je snage, discipline i fokusiranosti; baš ono o čemu govori Saturn u znaku Vage.

Saturn u Vagi donio je krizu u veze i brakove, no oni koji su bili dovoljno kvalitetni i u kojima je postojala istinska povezanost među partnerima preživjeli su je i iz nje izašli još snažniji i stabilniji. Kroz saturnska iskustva postali smo svjesni da je i na odnosima, kao i na drugim stvarima u životu, da bismo opstali, potrebno konstantno i ustrajno se truditi na svakodnevnoj bazi.

Nakon vala prekida konačno - odmor

Saturn je početkom listopada ove godine napokon promijenio znak te ušao u znak Škorpiona pa Vage kao i drugi znakovi kardinalne kvalitete - Ovnovi, Rakovi i Jarci - mogu malo odahnuti, a na dnevni red došli su Škorpioni da bi ih Saturn poučio nečemu novom.

U znaku Škorpiona Saturn će zadrijeti u dublje aspekte naših odnosa, stvari o kojima možda ne želimo otvoreno razgovarati poput seksa i zajedničkog novca i imovine. Na površinu će isplivati ono što smo dobro čuvali ne samo od naših partnera, nego i od samih sebe. Iznenađenja neće biti ugodna, ali Saturn nudi i mogućnost prevladavanja i ove krize ako budemo dovoljno iskreni, ponajprije prema sebi, što i nije tako jednostavan zadatak kao što nam se možda može činiti na početku. No budete li se držali Saturnovog recepta i budete strpljivi, gledajući u oči svojim vlastitim strahovima i ograničenjima, krećući se prema naprijed čak i kada se bude činilo da to baš i nema smisla, Saturn će vas na kraju nagraditi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi