NIGDJE BEZ LJUBIMCA

Putujete sa psom u Hrvatskoj? Ovo morate znati

27.02.2014 u 16:05

Bionic
Reading

Pod sloganom 'Putovanje u Hrvatsku sa psom činimo lakšim' web portal Doggycheckin, kao prvi takve vrste u Hrvatskoj, turistima koji putuju sa psima nudi sve važne informacije za takvo putovanje, ali i direktnu mogućnost rezerviranja smještaja u 'pet friendly' hotelima i apartmanima u suradnji sa sajtom Booking.com

Portal Doggychecking nastao je, kako za Hinu ističe njegova osnivačica Tamara Božinović iz tvrtke Raid iz Zagreba, iz potrebe da se domaći, a posebno strani turisti koji dolaze u Hrvatsku, sa psima mogu lakše i bolje snaći, ali i s ciljem da se Hrvatska promovira i kao 'pet friendly' odredište u koje su dobrodošli svi turisti, pa i njihovi ljubimci, u ovom slučaju psi.

I sama je, kako kaže, putujući sa psima često nailazila na probleme, jer čak i tamo gdje ima smještaja u koji možete doći s ljubimcem, još uvijek ne znate možete li ih povesti sa sobom na ručak ili na plažu i hoće li vas pritom netko poprijeko gledati ili neće.

Sve takve informacije sada se mogu naći na tom portalu, kao i popis dućana s hranom za ljubimce, veterinarskih ambulanti i drugog u pojedinim mjestima na Jadranu i kontinentalnoj Hrvatskoj, a portal je kao promo kanal prepoznala i Hrvatska turistička zajednica (HTZ) koja ga također promovira kroz svoje 'newslettere' i ostale materijale.


Portal funkcionira tako da se u nekoliko klikova na Doggycheckin svaki turist koji dolazi sa psom može odlučiti za najpovoljniju vrstu prijevoza do Hrvatske, smještaja i popratne sadržaje u mjestu odredišta, poput plaža, restorana, kafića i slično, na koja može s psima, a među informacijama s portala, odnosno preporukama, je primjerice i da se u Hrvatsku sa psima ne kreće bez tzv. pseće putovnice ili međunarodnog važećeg dokumenta koji mora imati svaki pas koji putuje izvan svoje zemlje.

S obzirom na to da većina turista u Hrvatsku dolazi s njemačkog govornog područja, portal osim hrvatske i engleske ima i njemačku verziju (Hundecheckin.com).