NAJBIZARNIJI SLUČAJEVI

Prometni prekršaji od kojih boli glava

16.04.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Ako ste mislili da su Norvežani koji su vodili ljubav u automobilu pri brzini od 123 km/h čudni, vjerojatno niste čuli za pijanog vozača koji se tijekom vožnje prebacio na stražnje sjedalo ili za jednog koji je ukrao vatrogasno vozilo, a zatim pozvao pomoć nakon što se ono zaglavilo u blatu

Potaknut neobičnim ljubavnim parom koji očito seksualno uzbuđuje brzina, britanski se Telegraph prisjetio nekih jednako ili čak malo više bizarnih prometnih prekršaja.

U siječnju ove godine policija je kaznila ženu s dvaput više alkohola u krvi od dopuštene koja je po cesti vozila elektromotorna invalidska kolica brzinom od otprilike četiri kilometra na sat. Amanda Leaff (46) je objasnila da je kolica kupila u supermarketu kako se ne bi morala vraćati taksijem kući. Ženi iz Manchestera bi trebalo oko četiri sata da dovrši svoje 16 kilometara dugo putovanje kući da je policajci nisu ulovili u suludoj vožnji. Dobila je zabranu vožnje na 20 mjeseci i 240 funti kazne.

Također u siječnju, Dale Lyle je optužen za prebrzu vožnju jer je jurio brzinom od 150 km/h. Sve su optužbe protiv njega bile odbačene jer je uspio dokazati da njegova 14 godina stara Honda Civic ne može dosegnuti brzinu veću od 130 km/h. Vjerojatno mu se isplatilo potrošiti 600 funti, koliko je platio nezavisnog stručnjaka da dokaže njegovu teoriju.

U Austriji su 2005. godine za opasnu vožnju osuđeni i vozač i suvozač. Budući da su obojica bila pijana, ideja da vozač skoči na stražnje sjedalo nije im se učinila lošom.

Tim Brady
je 2007. godine zaslužio titulu Britanca s najvećim prekoračenjem brzine nakon što ga je policija ulovila da vozi svog Porschea 275 kilometara na sat! Da stvar bude još gora, Brady je Porsche 911 Turbo 'posudio' bez pitanja iz firme u kojoj je radio. Za svoj je prijestup morao odležati deset mjeseci u zatvoru.

Kalifornijska je policija ostala zbunjena nakon što je pijani muškarac ukrao vatrogasno vozilo, a zatim pozvao pomoć kad mu se ono zaglavilo u blatu. Vučnu je službu pozvao preko radija u vozilu, a oni su onda obavijestili policiju koja ga je odmah uhitila.