NAČIN UŠTEDE

Prodaje testis za 35.000 dolara

07.11.2013 u 12:01

Bionic
Reading

Mark Parisi poznat je po svojoj štedljivosti. Najnoviji način koji je našao da bi zaradio nešto sa strane je prodaja testisa

Iako živi u Las Vegasu, Mark Parisi nije velik kockar, već baš suprotno – ima titulu jednog od najškrtijih ljudi u SAD-u. Njegov zadnji plan kako da što više uštedi je prodaja testisa.

Parisi je našao kliniku kojoj će prodati svoj testis za 35.000 dolara (oko 200.000 kuna). Osim novca, Parisi će dobiti novi, umjetni testis.


Mark Parisi inače radi marketing za elitni kafić i pekaru, a sudjelovanje u raznim kliničkim istraživanjima pomaže mu da uštedi koji dolar na kraju mjeseca.

Osim novca koji dobiva za razne pokuse koje klinike izvode na njemu, ima i besplatne preglede koji mu mogu uštedjeti i do 700 dolara. Parisi je izračunao da je uštedio oko 150.000 dolara u dvije godine svojim sudjelovanjem u raznim medicinskim istraživanjima.

Parisi je namjeravao sudjelovati u istraživanju u kojem su mu trebali zaustaviti srce, no FDA (Food and drug administration) to nije dozvolila. Parisi je, naravno, razočaran jer je trebao zaraditi oko 25.000 dolara u samo dva tjedna – ako bi preživio.