PUN MJESEC U DJEVICI

Pripremite se na mogući napad nesanice!

15.03.2014 u 12:34

Bionic
Reading

Pun Mjesec u nedjelju će biti u Djevici, a Sunce u Ribama pa će povoljno utjecati na Bikove, Rakove, Jarce i Škorpione, no imat će negativan utjecaj na Blizance, Strijelce, Djevice i Ribe

U nedjelju, 16. ožujka u 18 sati i 8 minuta po srednjoeuropskom vremenu, nastupit će pun Mjesec.

Kad je Mjesec pun, uvijek se nalazi u suprotnom znaku od onoga u kojemu se nalazi Sunce. Budući da je Sunce u Ribama, u nedjelju će Mjesec biti u Djevici, preciznije na 26 stupnjeva i dvije minute tog znaka, u opoziciji sa Suncem.

Vrijedi zapamtiti i da je mladi Mjesec uvijek u istom znaku kao i Sunce pa će idući mlađak nastupiti kad oba ova tijela budu u znaku Ovna.

Budući da se ovaj pun Mjesec odvija na relaciji Djevica - Riba, utjecat će povoljno na ljude rođene u zadnjih deset dana Bika, Raka, Jarca i Škorpiona, a umorit će i živcirati rođene pretkraj Blizanaca, Strijelca, Djevice i Riba.


Za vrijeme ove Mjesečeve faze, dan prije i poslije egzaktnog punog Mjeseca, mnogi će ljudi imati teškoća sa spavanjem, ili će se prerano probuditi i više neće uspjeti zaspati.

Znanstvenici tvrde da to ima veze s pojačanom svjetlošću koju pun Mjesec reflektira po mraku. Svjetlost u noći smanjuje lučenje hormona melatonina koji donosi pospanost.

Stoga idućih dana prije spavanja spustite zavjese ili stavite povez preko očiju da dopuste žlijezdi epifizi proizvodnju dovoljne količine melatonina.

Ako ne možete zaspati, nemojte se prevrtati po krevetu, već ustanite i obavite neki poslić i onda ponovno legnite. To će vam smanjiti napetost i malo vas fizički umoriti što će vam olakšati ulazak u san.

Vrijeme punog Mjeseca povezano je s pojačanim mokrenjem, što bi mogla biti posljedica njegova gravitacijskog utjecaja. Zabilježena je i povišena stopa psihičkih smetnji, no nije poznat mehanizam putem kojeg Mjesec izaziva taj fenomen.