KVIZ ZA POMOĆ

Pridružite se Kotigi i kvizomanima u humanitarnoj akciji

22.05.2014 u 12:49

Bionic
Reading

Dean Kotiga i Hrvatski kviz savez organiziraju u petak, 23. svibnja u 20 sati humanitarni kviz koji će se održati u cafeu Baredo u Varšavskoj 5

Jedan od naših najpoznatijih kvizaša i prva hrvatska kvizaška udruga odlučili su tradicionalno natjecanje petkom uključiti u nacionalnu kampanju pomoći poplavljenoj Slavoniji

Podsjećamo, na poplavljenom području Vukovarsko-srijemske županije, odnosno općina Drenovci, Gunja i Vrbanja poplavljeno je 5.178 hektara poljoprivrednih površina, a prema prvim preliminarnim procjenama moguće štete u poljoprivredi, izravne štete na usjevima, nasadima i stočnom fondu mogle bi dosegnuti i do 100 milijuna kuna. Prema podacima dostavljenim novinarima, do sada je s ugroženih područja u županjskoj Posavini evakuirano oko 11.000 osoba od kojih je 2.000 organizirano zbrinuto, a ostale je zbrinula rodbina i prijatelji. Na ugroženim područjima nalazi se više od 800 vojnika, 300 vatrogasaca, 740 pripadnika Crvenog križa i 50 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja.


Mnogi građani i institucije pridružili su se financijskoj pomoći onima kojima to sada najviše treba. Hrvatski kviz savez i Dean Kotiga također su se odlučili pridružiti svojom humanitarnom akcijom.

Svakog se petka na popularnim nadmetanjima okupi gotovo 200 ljudi što je brojka koju organizatori očekuju i u ovaj petak. Minimalna kotizacija nije precizirana, nego se sakupljaju prilozi na dobrovoljnoj osnovi.

Kviz započinje u 20 sati u petak, 23. svibnja u Varšavskoj 5 u kafiću Baredo