BIZNIS U CVATU

Preponosni ste za ispričavanje? Evo rješenja!

09.09.2014 u 13:38

Bionic
Reading

Nije lako ispričati se i često bismo najradije da to ne moramo činiti. Japanci imaju sreće po tom pitanju – mogu platiti profesionalcu da to obavi umjesto njih

Japanci su doskočili neugodnim osjećajima koje stvara ispričavanje – jednostavno plate profesionalcima da to učine umjesto njih. Neobične agencije čiji je posao ispričavati se umjesto ljudi navodno su u Japanu vrlo uspješne, piše Rocket News


Oko 40 posto klijenata tih tvrtaka su žene između 20 i 40 godina, a najčešći su razlozi za korištenje bizarne usluge ljubav i novac. Cijene ovise o vrsti isprike – od 1.360 kuna za osobnu ispriku do 540 kuna za ispriku elektronskom poštom ili telefonom. Cijene također ovise i o pojedinoj agenciji.

Stručnjaci za isprike pružaju dvostruku prednost – izbjegavanje neugodne situacije i odlično izvršeno ispričavanje. Agencije za ispričavanje treniraju svoje osoblje da razlikuje težinu isprike pa savršeno znaju odmjeriti što treba reći u slučaju prekida romantične veze, a što u vezi poslovnih obaveza.

Nema sumnje da je jedina isprika koja je stvarno bitna ona koja dolazi od osobe koja je nešto skrivila pa mnogi kritiziraju japanske agencije da stvaraju mogućnost izbjegavanja jednog od osnovnih ljudskih iskustava.