HOROSKOP ZVIJEZDA

Poznati Strijelci - što će sve učiniti za uspjeh?

16.01.2013 u 16:18

Bionic
Reading

Otvoreni, optimistični deveti astrološki znak Strijelca nije teško uočiti ni zapamtiti. Fasciniraju svojom otvorenošću, vedrinom i razmetljivošću koja ponekad čak bode čovjeka u oči

Oni su mudar, inteligentan znak snažne energije koja ih uvijek vodi u centar svih zbivanja. Izrazito su istinoljubivi i počesto netaktično iskreni. Mrze sjediti na istom mjestu ili stajati mirno, ne zaustavljaju se niti dvoje između mogućnosti. Zbog plemenitog utjecaja Jupitera, pripadnici ovog znaka ne boje se ničega. Zahvaljujući svim tim karakteristikama u znaku Strijelca rođeni su mnogi uspješni i planetarno popularni glumci, pjevači, humanitarci...



SCARLETT JOHANSSON

Rođena: 22. studenoga 1984, New York, SAD

Sunce u Strijelcu i Mjesec u Škorpionu zanimljiva je kombinacija koja rezultira otvorenim šarmom i tajanstvenošću. Još kao djevojčica je Scarlett znala da želi biti glumica, a ubrzo je i dobila ono što je priželjkivala, no svjetsku slavu i bogatstvo dobila je ulogama u filmovima poput ‘Izgubljeni u prijevodu’ i ‘Dvije sestre za kralja’. Njezin uspjeh je i dalje u porastu. S Venerom u znaku Jarca ljubav doživljava vrlo ozbiljno, kao i odnose i veze.

BRITNEY SPEARS

Rođena: 2. prosinca 1981, Kentwood, Louisiana, SAD

Kao pravi otvoreni pripadnik znaka Strijelca, Britney je karijeru započela kao zvijezda u dječjem showu 'New Mickey Mouse Club' i postepeno je napredovala do seks simbola, da bi ju slava ipak pogurnula u ponor nesigurnosti i psihičkog sloma. No, zahvaljujući Marsu u Djevici, Britney je istovremeno praktična i odgovorna osoba i upravo su joj te osobine pomogle da se sredi i vrati reputaciju i život na pravi put. Budući da brine o dvoje male djece i pokušava održati status pop zvijezde, pjevačici treba sva pomoć koju može dobiti.


KATIE HOLMES

Rođena: 18. prosinca 1978, Toledo, Ohio, SAD

Premda je svijet uglavnom poznaje kao ‘gospođu Toma Cruisea’, Katie je zapravo djevojka iz srednjostaleške obitelji iz Ohija koja je odlučila postati glumica i slavu stekla ulogom u popularnoj TV seriji ‘Dawson’s Creek’. Mjesec joj se nalazi u Lavu što znači da se sasvim dobro nosi sa slavom i da joj nije teško biti u centru pažnje što joj svakako ide u korist. Naime, premda su je i ranije časopisi često fotografirali i intervjuirali, to je ništa prema pažnji koju je je neizbježno dobila kao bivša supruga Toma Cruisea i majka najpoznatije holivudske djevojčice - Suri.

KIM BASINGER

Rođena: 8. prosinca 1953, Athens, Georgia, SAD

Bivša manekenka Kim Basinger prvi se put u glumi okušala kao Bondova djevojka u filmu ‘Nikad ne reci nikad’ iz 1983, a za sljedeću je ulogu, godinu dana kasnije u filmu ‘Prirodno nadaren’, već osvojila nominaciju za Zlatni globus. Ipak, većina je filmske publike pamti kao Elizabeth u erotskoj priči ‘Devet i pol tjedana’. Kim zahvaljujući Merkuru u Škorpionu brzo uči, a Sunce u Strijelcu joj život održava u ravnoteži i daje joj dozu optimizma unatoč privatnim traumama, poput kaotičnog razvoda od kolege glumca Aleca Baldwina. No, s Venerom u Strijelcu, Kim vjerojatno nikad neće stati dok ne nađe pravu ljubav.

KATHERINE HEIGL

Rođena: 24. studenoga 1978, Washington, SAD

Neovisna, otvorena i bez predrasuda, Heigl je žena koja cijeni svoju slobodu kao svaki pravi Strijelac, a zbog Djevice u Mjesecu cijeni i red. Manekenstvom se počela baviti kao mala i polako je napredovala i gradila i glumačku karijeru. Svjetsku je popularnost stekla 2005. godine ulogom Izzie Stevenson u TV seriji ‘Uvod u anatomiju’. Udana je za pjevača Josha Kelleyja s kojim je usvojila kćerku, a položaj Venere u Škorpionu na njezinoj natalnoj karti govori da će poduzeti sve što može da bi zaštitila ono što smatra ‘svojim’, uključujući karijeru i obitelj.


BRAD PITT

Rođen: 18. prosinca 1963, Shawnee, Oklahoma, SAD

Što reći o Bradu Pittu da već nije rečeno? Sjajne uloge i nagrade za humanitarni rad? Ima ih. Veza s prekrasnom ženom i divna djeca? Ima ih. Dovoljno novaca i karizme za cijeli život? I to ima. Ima li uopće nešto u njegovoj natalnoj karti što možda nismo znali o njemu? Možda. Naime, Sunce u Strijelcu čini Brada optimističnom i otvorenom osobom, ali Mjesec u Vodenjaku nam govori da, čak i uza sav postojeći uspjeh, on ne osjeća kao da se uklapa u tu idealnu sliku. No, kad imate sve što on ima, koliko je to uopće bitno?


JAKE GYLLENHAAL

Rođen: 19. prosinca 1980, Los Angeles, SAD

Jake je doslovce rođen u showbizz obitelji - otac mu je redatelj, a mama scenaristica i producentica. Zato ne čudi da ovom entuzijastičnom Strijelcu gluma teče venama. Prvi put se na velikom platnu pojavio s deset godina u filmu ‘City Slickers’, a nastavio je stjecati iskustvo prihvaćajući različite uloge u filmovima svojih roditelja. No premda mu je možda obiteljsko ime pomoglo u karijeri, za svoj je uspjeh najviše sam zaslužan, a s četiri planetarna aspekta u Strijelcu, on definitivno cijeni svoju neovisnost.


WOODY ALLEN

Rođen: 1. prosinca 1935, Brooklyn, New York, SAD

Poznat po stvaranju pomalo autobiografskih, neurotičnih filmskih likova, Woody Allen je nemiran Strijelac koji istražuje razne pravce kako bi zadovoljio svoju znatiželju. Dok mu je karijera scenarista i redatelja pribavila mnoge prestižne nagrade, njegov je privatni život izazvao razne kritike, posebno nakon što se oženio s kćerkom Soon-Yi Previn koju je usvojio s bivšom djevojkom Miom Farrow. Woodyjev osobni moto ‘srce želi što srce želi’ možda izaziva otrovne komentare, ali je to zato neprestani motiv i tema njegovih filmova i čini se da je on sasvim zadovoljan time.


JAY-Z

Rođen: 4. prosinca 1969, Brooklyn, New York, SAD

Jay-Z je samo jedan od mnogih aliasa Shawna Cartera i trenutno je najpoznatiji pod tim imenom. Radi se o glazbeniku koji je imao šest uzastopnih albuma na broju jedan Billboardove top liste 100 najvećih pop hitova, u posljednjih deset godina. Radi se o otvorenom, optimističnom i zaigranom Strijelcu, glazbenoj zvijezdi, te je posve moguće da je istančan njuh za poslovne poteze dobio od Jupitera koji mu se nalazi u znaku Vage.

JEFF BRIDGES

Rođen: 4. prosinca 1949, Los Angeles, SAD

Bridges dolazi iz glumačke obitelji, otac Lloyd i brat Beau utabali su mu put, i možda je na neki način bilo zapisano u zvijezdama da će i Jeff postati glumac. Neki od njegovih najpoznatijih filmova, poput ‘Big Lebowski’ i ‘Iron Man’, bili su i komercijalno uspješni, ali kao filozofski nastrojeni Strijelac s Jupiterom u Vodenjaku on silno vjeruje u karmu pa mu je možda humanitarna nagrada Action Against Hunger više značila od nominacija za Oscara.