POPUSTI, AKCIJE I KREDITNO OTPLAĆIVANJE

Pogledajte kako izgleda ispovijed po don Mikićevu cjeniku

07.04.2012 u 10:40

Bionic
Reading

Još jedan skeč News Bara je u opticaju. Ovoga puta riječ je o cjeniku koji je don Mikić prošloga tjedna predstavio javnosti i prema kojemu će vjernici plaćati svoje grijehe, a tu je i cijeli novi model, od kreditnog otplaćivanja do niza popusta, akcija i pogodnosti

Cjenik koji je don Mikić posljednjih godinu dana testirao u svojoj župi u Pločama, postat će novi model naplaćivanja grijeha i izostanaka sa svetih misa te ostalih obveza vjernika prema Crkvi. Riječ je o ekonomsko-religijskom modelu prema kojem bi se grijesi obračunavali jedinstvenom tarifom koja sve izračunava prema trenutačnoj cijeni zlata. Ovo je prva primjena zlatnog standarda nakon velikog ekonomskog kraha 1929. godine, piše News Bar

'Nedopustivo je da vjernici izostaju sa svetih misa, da se ne ispovijedaju redovito, da žene nose više od jedne narukvice, da muškarci nose naušnice ili briju glave na ćelavo. Novi tarifni model prije svega je socijalno osjetljiv jer ga, bez obzira na platežnu moć, svi snose u jednakoj mjeri', poručili su iz Hrvatske nadbiskupske konferencije.

Uz spomenuto, na cjeniku se nalaze popusti i akcije, mogućnost kreditnog otplaćivanja te cijeli niz pogodnosti različitih oblika plaćanja grijeha.

Cjenik za grijehe počinjene u 2012/2013:

Ako žena ne ispunjava bračne dužnosti, sankcionira se sa 49,99 kn, osim ako donese ispričnicu od župnika.
Ako ženi inteligencija tijekom PMS-a padne ispod 40, sankcionirat će se sa 100,00 kuna.
Tko postavi pitanje na koje ne postoji odgovor u Bibliji, sankcionirat će se sa 10 499,99 kuna
Spomen Darwina ili njegove teorije sankcionira se sa 999,89 kuna.
Ako netko skriva vješticu ili taji informacije o njima, sankcionirati će se sa 159,99 kn.
Žena koja se pretvori u vranu i oblijeće kuću ili nosi šminku, sankcionirat će se sa 499,99 kuna ili spaljivanjem na lomači.
Tko bogohuli da je zemlja okrugla, kaznit će sa 599,89 kn.
Ako netko stupi u kontakt s pripadnicima drugih 'religija', kaznit će se sa 586,99 kn

Ispovijed po don Mikićevu cjeniku