REALITY SHOW SA SVINJAMA

'Pig Brother' – živi odojci kao reklama za festival

  • Autor: A. S.
  • Zadnja izmjena 23.04.2009 13:33
  • Objavljeno 23.04.2009 u 13:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Ne radi se ni o kakvom umjetničkom projektu, ni o kakvoj parodiji. U Austriji je pokrenut reality show po uzoru na 'Big Brother', ali sa svinjama u glavnim ulogama, čiji cilj ipak ima malo cinizma u sebi – svrha showa je reklama za festival slanine

Austrijanci su živim odojcima odlučili privući posjetitelje na festival slanine koji će se održati u Helfenbergu na sjeveru zemlje  početkom lipnja. Međutim, njima vjerojatno nitko neće prigovoriti za iskorištavanje životinja kao što su to učinili mnogi prije nekoliko godina kad je suvremeni hrvatski umjetnik Siniša Labrović u sklopu festivala Touch Me postavio kratkotrajni reality show 'Stado' u kojem su glavnu ulogu imale ovce.

Premda je Labrović svojim ovcama također pružio sve što je bilo potrebno, ipak je bilo onih kojima se nije dopalo kako se usudio iskriviti njihov plemeniti voajerizam. Što se Austrijanaca tiče, Labrović se ne smatra ugroženim i pokradenim, ali ipak se čudi njihovoj odluci da reklamiraju špek sredstvom koje dokazuje da ne vjeruju u ono što prodaju. A špek je ipak opipljiva stvarnost. Ipak, smatra da 'sve može ukoliko je zabavno, sve prolazi, pa što ne bismo svi skupa zaroktali'.

A koliko će veselo roktati Piggy, Lilly, Pauli i Fredi, četveronožni junaci novog reality showa, Pig Brothera, treba tek vidjeti jer pred njima je čak šest tjedana izazova, zadataka i 24-satne izloženosti kamerama. Hoće li taj pritisak svinjice koje možete razlikovati samo po raznobojnim oznakama na ušima (Pauli ima žutu, Piggy crvenu, Lilly plavu i Fredi zelenu) izdržati, vidjet ćemo uskoro.

O njima će odlučivati i gledatelji za čiju će se naklonost boriti jednom tjedno na prasećoj olimpijadi. Austrijska televizija nedjeljom će emitirati specijalnu emisiju u kojoj će svinjice morati pokazati malo više od osnovnih životinjskih nagona. Gledatelji će nakon olimpijade glasovima odlučivati o 'svinji tjedna', a natjecatelj koji prikupi najviše bodova tokom showa bit će proglašen 'supersvinjom' i, nadamo se, pošteđen transformacije u pečenog odojka.

Kako god prošli Piggy, Lilly, Pauli i Fredi, sigurni smo da će ove godine stanovnici Helfenberga biti zadovoljni odazivom na festival slanine. Samo da ne krene nagađanje o njezinom porijeklu, jer Piggy, Lilly, Pauli i Fredi sigurno neće biti izostavljene s popisa osumnjičenih.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!