ALPAKA NA DASCI

Peruanska deva surfa u Tihom oceanu

  • Autor: A. S.
  • Zadnja izmjena 18.03.2010 15:53
  • Objavljeno 17.03.2010 u 09:40
alpaka lama surfanje more

alpaka lama surfanje more

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Peruanski surfer Domingo Pianezzi već desetak godina trenira pse, a sad je svoje vrijeme i umijeće surfanja odlučio prenijeti jednoj alpaki

Pianezzi (44) polako svoju alpaku Pisco, domaću peruansku životinju iz porodice deva, posljednjih mjeseci navikava na valove Tihog oceana. U utorak su zajedno surfali na tri metra dugoj dasci u uvali kraj Lime, glavnog grada Perua. Pisco je bio odjeven u zaštitno odijelo i uglavnom je bio šćućuren na dasci. Na noge se digao na par sekundi prije nego što ga je val bacio natrag u more.

Pianezzi radi kao trener surfanja, a ranije je sudjelovao u međunarodnim natjecanjima za surfere i njihove pse. Ideja da psa zamijeni alpakom pala mu je na pamet dok je boravio u Australiji.

Reuters

Reuters

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Reuters

Reuters

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

     

'Surfao sam sa psom, papigom, hrčkom i mačkom, ali na natjecanju u Australiji sam vidio da ljudi surfaju s klokanima i koalama. Zato sam mislio da bi mi, kao Peruancu, bilo zanimljivo surfati s jedinstvenim životinjama koje predstavljaju Peru', rekao je Pianezzi za Reuters.

Peruanci uzgajaju alpake, vrstu južnoameričkih deva, prvenstveno zbog vune, a povremeno i zbog hrane. Dok su neki stanovnici obalnog grada San Bartolo u Peruu optužili Pianezzija da je planinsku životinju preselio u ocean, drugi ga smatraju inovatorom.

Za razliku od labradora, alpake ne skaču instinktivno u ocean i ne plivaju. No, Pianezzi, koji je Piscu dao ime po karakterističnom peruanskom alkoholnom piću koje se dobiva od grožđa, rekao je da se Pisco vrlo uspješno navikava na vodu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi