BOŽJI LJUBIMAC

Pas primio svetu pričest

28.07.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Anglikanski svećenik u Torontu za vrijeme svete pričesti dao je hostiju koja kršćanima simbolizira tijelo Isusa Krista psu. Kongregacija nije imala ništa protiv ovakvog postupka, no ipak su se našli pojedinci kojima cijela stvar nije dobro sjela

Mješanac njemačkog ovčara po imenu Trapper primio je hostiju za vrijeme svete pričesti u crkvi svetog Petra u Torontu. Njegov vlasnik Donald Keith tek se doselio i doveo psa, jer je čuo da su životinje dobrodošle u crkvu.

Budući da je tek stigao, svećenik ga je pozvao i dao mu hostiju, a s obzirom na to da je Trapper bio uz svog gospodara, i on je dobio komadić Kristova tijela. I dok je većina kongregacije pomislila kako je to bila lijepa gesta svećenika, bilo je i onih koji se nisu baš složili s cijelim postupkom.

Jedan nezadovoljnik ubrzo je kontaktirao s nadbiskupom Colinom Jonsonom te se požalio na cijelu stvar. Psima je ubrzo zabranjeno primati svetu pričest.

Srećom, posljedica po dobrohotnog svećenika neće biti, a Trapper će jednostavno morati dalje nastaviti živjeti bez hostije.