NEVIĐENA BUDALAŠTINA

Ovo su najbizarnija imena koja je zabranio i sud

15.08.2013 u 11:58

Bionic
Reading

Ima raznih imena – od onih uobičajenih do potpuno bizarnih. Ako se pitate koja su od njih zabranjena i gdje – evo odgovora

Sud u Teksasu naredio je roditeljima sedmomjesečnog sina da mu promijene ime iz Messiah (mesija) u Martin. No odluka sutkinje nije jedina tog tipa – na Novom Zelandu postoji lista od 77 zabranjenih imena, a jedno od njih je 4Real, piše britanski Telegraph.

4Real

Jedno od 77 zabranjenih imena na Novom Zelandu je i 4Real. Neki roditelji su djetetu čak pokušali dati ime u obliku znakova '“.“'. Među zabranjenim imenima našao se i Lucifer



Gesher

Norveška majka morala je platiti globu i čak je provela i vrijeme u zatvoru jer je sinu dala jedno od imena koja nisu u Norveškoj dozvoljena. Kristi Larsen se na sudu bunila i neuspješno pokušala obrazložiti svoju odluku snom u kojem joj je 'naređeno' da sinu da ime Gesher (most na hebrejskom).

Blaer

Nemaju sve priče o želji za neobičnim imenom nesretan završetak. Blaer je 15-godišnja Islanđanka koja je dobila pravo zadržati ime koje na islandskom znači 'povjetarac'. Problem je nastao jer je to na Islandu muško ime.

Dok nije dobila pravo koristiti Blaer kao svoje ime, bila je poznata samo kao Djevojka


Daemon

Francuzi koji su sinu htjeli dati ime Daemon nakon što im se iznimno svidio lik iz serije 'Vampirskih dnevnika', nisu to uspjeli. Francuski zakon ne dozvoljava davanje imena koja nisu u interesu djeteta. Zbog istog zakona ni jedna djevojčica nije uspjela postati Megane Renaud, jer joj ime previše zvuči kao Renaultov auto.

Osama bin Laden

Turski par koji živi u Kölnu u Njemačkoj nije dobio pravo nazvati sina Osama bin Laden. Njemačka ima propise koji roditeljima nalaže da biraju djetetu ime koje će upućivati kojeg je spola te ne smije biti sramotno. Među zabranjenim imenima je i Hitler.

Talula Does The Hula

Na Havajima je jedna djevojčica dobila ime Talula Does The Hula. Devetogodišnjakinja se u školi svima predstavljala kao 'K' da bi izbjegla neugodnosti. Nakon što se saznalo kako se stvarno zove, sud ju je uzeo pod svoje okrilje kako bi mogla promijeniti ime

Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116

Ovo gore prema švedskim roditeljima izgovara se Albin. Baš kao Norveška, i Švedska ima zakon koji dozvoljava ograničen broj imena za djecu. To je bio razlog zašto su se roditelji odlučili na ovaj način pobuniti.