NIJE ZA ONE SLABA ŽELUCA

Ovo se zove umjetnost koja šokira

04.02.2014 u 16:04

Bionic
Reading

Umjetnost ima razne svrhe, od edukacije do toga da je sama sebi svrhom, no vrlo često je poanta - šokirati. A umjetnici Millie Brown ne nedostaje inspiracije za šok, jer ona slika vlastitom bljuvotinom

Mlada 27-godišnja umjetnica Millie Brown odvela je umjetnost na jednu novu razinu. Ona se, naime, izgladnjuje dva dana, zatim pije mlijeko obojeno različitim živim bojama i potom na silu povraća na veliko platno ili bijelu odjeću te sve snima kamerom.

Pogađate, njezin je veliki fan Lady Gaga. Pjevačici se toliko svidjela bizarna umjetnost mlade Millie da ju je angažirala i za svoj video 'Exorcist Interlude'.

Premda je većini ljudi njezin rad bizaran i uznemiravajući, kritičari nisu toliko strogi prema njoj pa ističu apstraktnu ljepotu konačnih slika te su je čak uspoređivali s Jacksonom Pollockom.


Brown je češkog porijekla, ali rođena u Engleskoj, a većinu djetinjstva provela je u Španjolskoj i na jugu Francuske. Već sa 13 godina shvatila je da se ne može povezati s vršnjacima pa se počela povlačiti po susjedstvu s lokalnim propalicama. Odonda je spavala po napuštenim zgradama i vozikala se po Europi istražujući.

Nakon kratkog boravka u Los Angelesu sa 17 godina se vratila u London gdje je započela svoju umjetničku karijeru. 'Imam urođenu želju pomicati vlastite granice u okvirima umjetnosti koje radim. Stvarajući umjetnost iz najvećih dubina vlastitog fizičkog, u mogućnosti sam izazvati ljudsku percepciju ljepote, izraziti surove elemente ljudske prirode, a onda izazvati i samu sebe, i psihički, i mentalno', rekla je Millie jednom prilikom.

Millie Brown možete pratiti na njezinoj službenoj Tumblr stranici

Millie Brown from Ivan Polissky on Vimeo.

A ovo je video koji su snimile Lady Gaga i Millie Brown: