UBOJITA FAUNA

Ovo je dokaz da je Australija zastrašujuće mjesto

09.05.2014 u 15:30

Bionic
Reading

Australija ponekad djeluje kao obećana zemlja zbog svojih raznih povoljnosti, no čini se da to itekako nadoknađuje i demantira životinjskim svijetom

Kamena riba (Synanceia) ima 13 bodlji na leđima koje služe kao mehanizam za dostavu jednog od najjačih ribljih otrova. Ako to nije dosta, kamena riba može satima ostati izvan vode.

Acanthophis je zmija iz porodiceotrovnih guja i nije zmija s kojom se možete šaliti – u pitanju su otrovnice koje grizu nevjerojatnom brzinom. Kopneni tajpan (Oxyuranus scutellatus) može narasti i do tri metra, a ima i otrov koji sprečava normalno zgrušavanje krvi.


Ogromni mravi (Myrmecia) mogu narasti do četiri i pol centimetra, a neke od njihovih kolonija uopće nemaju radilica, već se šire osvajanjem. Plavoprstenaste hobotnice (Hapalochlaena) žive u pličini, ugriz im je praktički bezbolan, no njihova slina je jedan od najsmrtonosnijih nervnih otrova.

Ako želite objaviti zabavne fotografije ili snimke svojih ljubimaca, šaljite nam ih na mail adresu funbox@t-com.hr. Na istu adresu možete slati i svoja pitanja i probleme vezane uz kućne ljubimce.