SUDBONOSNO DA

Otkrivena formula za idealan datum prosidbe

11.02.2010 u 13:46

Bionic
Reading

Australski statističari sa Sveučilišta New South Wales za matematiku i statistiku otkrili su formulu za određivanje idealne starosti za prošnju partnera

ostupak kojim se dolazi do željenog datuma je jednostavan.

Prvo odredite godinu (n) kad se najkasnije namjeravate oženiti ili udati. Zatim odredite najraniju godinu svoje ženidbe ili udaje (p). Oduzmite 'p' od 'n' i pomnožite rezultat sa 0,368. Novi rezultat zbrojite s 'p'. Rezultat je dob idealna za prošnju partnera.

Iako nije dovoljno precizna da bi radila za svakog, statističari tvrde da je formula točna u 40 posto slučajeva. Srce i osjećaje nemoguće je kvantitativno odrediti, no ako razmišljate o braku ova formula pruža matematički okvir koji vam može pomoći pri odluci.

Znanstvenici su također utvrdili da je i miris tijela bitan pri određivanju partnera s kojim želimo imati djecu. Profesor Rob Brooks proučavao je kako ljudi reagiraju na tuđi miris i otkrio da u većini slučajeva naši nosovi biraju partnera koji će pružiti genetski materijal što u kombinaciji s našim daje veću vjerojatnost zdravog potomka.