PC, PS, WII I MMO

Need for Speed u tri nova izdanja

04.02.2009 u 08:40

Bionic
Reading

Unatoč ranijim najavama, Electronic Artsu je NFS očito prevažna franšiza da bi je samo tako ugasio, pa su je umjesto toga odlučili podijeliti na tri dijela

Prošloga tjedna, pisali smo o tome kako je Electronic Arts zbog loših prodajnih rezultata i kvalitete općenito najavio ukidanje serijala Need for Speed, no prava je istina otkrivena preko vikenda. Tada je, naime, iz spomenute izdavačke kuće stiglo priopćenje u kojem se kaže da se čitava franšiza dijeli u tri nove grane.

Need for Speed: SHIFT će biti tvrdokorna simulacija vožnje za PC, Xbox 360, PlayStation 3 i Xbox 360 za koju je EA angažirao prave vozače utrka da pomognu programerima u izradi.

Drugi izdanak predstavlja Need for Speed: Nitro namijenjen vlasnicima Wiija i DS-a, dok je treći Need for Speed World Online. Potonji je u osnovi MMO što znači da će se u virtualnom svijetu nalaziti tisuće ljubitelja brzih automobila i jurnjave, uz najavu kako ova masivka neće imati mjesečnu pretplatu. Sva tri najavljena naslova očekujemo krajem godine.