BIZARNI POZIVI

Nazvao hitne intervencije jer galeb izgleda - tužno

16.12.2009 u 10:07

Bionic
Reading

Zaposlenici Udruge za sprečavanje okrutnosti nad životinjama u 2009. godini primili su niz bizarnih poziva na broj namijenjen hitnim slučajevima. Nedavno ih je tako nazvala osoba koja je bila zabrinuta za galeba jer 'tužno sjedi na kiši'

Britanska udruga RSPCA koja se brine za dobrobit životinja u prosjeku svakih 29 sekundi prima prijave o slučajevima okrutnosti i nasilja nad ljubimcima. Međutim, osim doista hitnih poziva ponekad se zalomi i neki koji vrijedi prepričati.

Tako je jedna Britanka nazvala telefon za hitne slučajeve i zamolila ih da joj dođu pomoći izvaditi pauka iz sudopera, dok je jedan muškarac htio da uklone bubamare koje mu hodaju po zidu.

Jedan je pak vozač nazvao da bi prijavio kornjaču koja se polako kreće po rubu autoceste, a zaposleni u udruzi su nakon izlaska na teren shvatili da se radi o ispuhanoj nogometnoj lopti. Šišmiš koji visi sa stropa u spavaćoj sobi zapravo je bila mrlja od vlage, a jedna je žena nazvala da bi ih zamolila da joj sačuvaju stolac koji je vidjela u njihovom izlogu.

Ima toga još - jedna se Britanka požalila na nepodnošljiv smrad susjedne farme, a nepoznati je Britanac nazvao da bi mu objasnili zašto njegova mačka ne prede.

'Premda se nekad nasmijemo zbog takvih poziva, RSPCA želi podsjetiti građane da 24-satna telefonska linija služi samo za ozbiljne i hitne slučajeve koji se tiču dobrobiti životinja', rekao je glasnogovornik udruge.