KOLOS DARIUS

Najveći zec na svijetu ima preko 22 kilograma

30.04.2010 u 14:14

Bionic
Reading

Darius, kralj zečeva s preko 22 kilograma i 130 centimetara dužine, dosad je najveći zabilježeni zec

Darius ima samo 13 mjeseci, a jede 12 mrkvi dnevno uz dva obroka, svaki s tri jabuke i glavicom kupusa. Njegova pedesetdevetogodišnja vlasnica Annette Edwards tek se priprema za sljedećih šest mjeseci, jer Darius još nije dostigao svoju punu veličinu.

Za razliku od većine zečeva, Darius nije pretjerano znatiželjan, ni prijateljski raspoložen, već je više suzdržan. Rekord najvećeg zeca na svijetu naslijedio je direktno od majke Alice koja je tu titulu naslijedila od svoje majke Amy

Dariusov polubrat Grant također je velik, no ni približno da bi se natjecao za titulu najvećeg. Gospođa Edwards smatra da je lijepo to da titula ostaje u obitelji.

Annette Edwards iz Worcestera uzgaja zečeve već godinama, a nedavno je počela tražiti nekoga tko će se brinuti za Alice na svjetskoj turneji, no kako je Darius preuzeo titulu najvećeg zeca, budući zaposlenik morat će biti stvarno jak. Gospođa Edwards vidi Dariusa kao 'nježnog diva' i kaže da ima 'neki sjaj u očima' kad mu se priđe.

Mnogi su je već pitali kako joj uspijeva uzgojiti generacije najvećih zečeva, ali gospođa Edwards nema neku posebnu tajnu. Darius trči kao i ostali zečevi, pa pretpostavlja da kombinacija hrane i tjelovježbe te genetska predispozicija čine svoje.

Glasnogovornik Guinnessovih svjetskih rekorda početkom mjeseca proglasio je Dariusa najvećim zecom na svijetu te najvećim dosad zabilježenim zecom.