SLIKU PO SLIKU

Najljepše timelapse snimke 2012.

03.01.2013 u 10:26

Bionic
Reading

Donosimo vam desetak najljepših snimki tehnike ubrzanog snimanja prošle godine. Svatko će nesumnjivo naći barem jedan kratki film koji će ga ponijeti, a ne bi nas začudilo ni da vas svaki od njih oduševi

Helvetia's Dream

Alessandro Della Bella povest će vas na putovanje po švicarskim Alpama – od Arose do Zermatta – preko planinskih vrhunaca Matterhorna i Eigera. Slobodno ostanite bez daha – cijelo putovanje traje samo oko tri minute.


Rupture 4K

Tom Lowe već je poznato ime na internetu zahvaljujući svom filmu 'TimeScapes' čiji isječak ćete imati priliku ovdje pogledati.


Pogled na zvijezde s Međunarodne svemirske stanice

Alex Rivest posudio je snimke i fotografije s Međunarodne svemirske stanice, organizirao ih te digitalno uljepšao i stvorio jedan od najljepših pogleda na Zemlju i njezinu okolicu koji smo imali prilike vidjeti 2012. godini.


HDR Skies

Tanguy Louvigny osvojit će svojom nevjerojatnom snimkom raznih neba i prirode pod njima prvo vaše oči, a zatim i srca. Upozorenje – stvarni svijet mogao bi vam se činiti nedovoljno obojan i nejasan nakon što pogledate Louvignyjev film!


Nocturnal

Colin Legg snimio je noćne scene južnog neba na zapadu Australije i u Čileu. Nas je ostavio bez teksta ljepotama prizora i vještom montažom.


Ibiza Timelapses

Alejandro Iborra Ventura umjetnik je čiji prst i oko su ovjekovječili neke od najljepših fotografija 2012., a uz album SoundEscapes glazbenika Tima Angravea postigao je izvanzemaljsku kvalitetu snimke zbog koje biste mogli ljeto 2013. provesti na tom mediteranskom otoku.


Anchorage zimi

Ako vam nije do ljetnih scena, talentirani Zan Butler pružit će vam savršenu zimu u Anchorageu u Aljasci. Ni sami ne znamo zašto smo poslije gledanja ove snimke izvadili skije iz garaže i počeli ih mazati voskom.


Savudrija

Romulić i Stojić nezaobilazni su kad je u pitanju ubrzano snimanje. Njihov projekt hrvatskog timelapse filma još traje i za sada su posjetili Hvar, Osijek, Višnjan, Plitvice, Cetinske vodopade, Baranju, Rovinj, Kornate, Murter i, naravno, Savudriju. Pretpostavljamo da su bili na još nekoliko mjesta koja su nam promakla, ali ne sumnjamo da ćemo ih jednom imati sve prilike vidjeti, a do tada – uživajte u plavim bojama domaćeg neba i mora.


Venecija u jednom danu

Nema potrebe previše pričati o tome koliko je fantastičan ovaj kratki film o jednom od najzanimljivijih i najposebnijih gradova susjedne nam Italije. Tehnika koju je njegov autor Joerg Niggli koristio za svoju snimku naoko je taj čudesni grad pretvorila u maketu u kojoj ljudi izgledaju kao male igračke koje na čamčićima jure mnogim vodenim kanalima.


Chicago

Eric Hines pružio je svoju viziju grada Chicaga. U njegovoj timelapse snimci ima više od 30.000 fotografija slikanih tijekom tri mjeseca. Inspiracija je bio sam grad – pogotovo njegove noći.